4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Esnafa sorumluluk

İzmir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (İESOB) Koordinatörlüğü altında unlu mamul üreten iş yerleri, ekmek ve ekmek çeşitleri üreten iş yerlerine sorumlu yöneticilik usta eğitim kursları düzenlendi.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik gereği, ekmek ve ekmek çeşitleri üreten iş yerleri, pastacılık ürünleri üreten iş yerleri, unlu mamul üreten iş yerlerinin yetkili makamlarca verilmiş ustalık belgesi almış elemanlarının mesleki birimlerinin birlikte açtığı kurslardan sorumlu yöneticilik usta eğitim belgesi almış olmaları halinde sorumlu yönetici olarak istihdam edebilecekleri hükme bağlandı.

Konuyla ilgili olarak İESOB Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek kursları Tarım İl Müdürlüğü ile meslek kuruluşlarının yürüteceği bildirildi. Kursların başlaması nedeniyle yapılan törene İESOB Başkanı Mehmet Ali Susam, Tarım İl Müdürü Muzaffer Ağar, oda başkanları ile gıda konusunda çalışan esnaf ve sanatkarlar katıldı.

Kurs öncesi bir konuşma yapan İESOB Başkanı Mehmet Ali Susam, "Bu kurslardan sonra diplomanızı alacaksınız ve sorumlu yönetici olacaksınız. Sizin diplomanız orda göstermelik olmayacak çünkü pastacılık sektörü rekabete açık bir sektör. İnsanlar, işini kim en iyi yapıyorsa ona gidiyor. Bu kursları bir günlük eğitim olarak görmeyeceksiniz. Mesleğini iyi yapan, ürününü kaliteli yapan, tüketiciye sağlıklı ürünler sunanlar başarılı olacak. Biz esnaf teşkilatı olarak mesleki eğitime önem veriyoruz. Ben ve arkadaşlarım mesleki eğitimin ve ahilik teşkilatının canlanması için elimizden geleni yapıyoruz" diye konuştu.

Susam, diğer yandan kamuoyunda gündeme gelen ’28 milyar lira maaş aldığı’ yönündeki iddiaları da değerlendirdi. İddiaları sert bir dille yalanlayan Susam, "Bundan sonra esnaf ve sanatkar teşkilatında görev yapmayı bir onur kabul ederek bu görevi yaptığım süre içinde, Buca Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nden, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’ndaki görevlerimden şahsıma genel kurul üyelerince uygun görülen her türlü ücreti, Buca Eğitim Vakfı ile Buca Esnaf ve Sanatkarlar Eğitim Yurdu’na bağışlayacağım. Bize kendi işlerimiz yeter. Mesleğe saygı kazandırmalıyız, bu da yöneticilerin davranışı ile mümkündür" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 17:33:39
Güncelleme :15 Nisan 2005 Cuma 15:00:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?