9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Esrarı peynir bidonuna gizlediler

İzmir'de polisin düzenlediği operasyonda, Tokat'tan peynir bidonu içerisine gizledikleri esrarı otobüslerle İzmir'e getiren 3 kişi yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Narkotik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları istihbarat çalışmaları sonucu Kemalpaşa İlçesi'nde oto lastik tamircisi M.B.'nin (29- Metin Boyacı) 2 arkadaşıyla beraber Tokat'tan esrar maddesi getirerek sattığını tespit etti. 

Şüphelileri 3 ay boyunca takibe alan polis, M.Y. (41-Mustafa Yılmaz) ve kardeşi İ.Y.'nin (38- İbrahim Yılmaz) dün akşam saatlerinde otobüsle esrar getireceğini belirledi. İzmir girişinde bir firmaya ait yolcu otobüsünü durduran ekipler, M.Y. ve İ.Y.'yi gözaltına aldı. Şahısların üzerinde yapılan aramada esrar maddesi çıkmazken, şahıslara ait 4 peynir bidonunu boşaltan polis, peynirlerin altına gizlenmiş 8 kilo 600 gram esrar maddesi ele geçirdi. Operasyonu genişleten ekipler, Kemalpaşa'da oto lastik tamircisi M.B.'yi de gözaltına aldı. M.B.'nin evinde yapılan aramada ise, 14 kilogram esrar maddesi ve 1 adet ruhsatsız silah ele geçirildi. 

Polis yaptığı araştırmada, zanlıların bir yıl boyunca Tokat'tan peynir bidonlarıyla İzmir'e esrar maddesi getirerek eğlence merkezleri ve okul önlerinde sattıklarını tespit etti. İfadesi alınan 3 kişi, "Esrar bulundurmak ve satmak" suçlarından adliyeye sevk edildi.
Yetkililer, uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonların devam edeceğini bildirdi.
iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2006 Perşembe 10:47:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?