27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

Eşrefpaşa'da laboratuvarlar yenilendi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi'nde yeni poliklinik binasındaki laboratuvarlarda iki ayda 64 binden fazla test yapıldı, tetkik sayısı yüzde 40 arttı.


Yeniden yapılanma süreci kapsamında tepeden tırnağa yenilenerek İzmir'in modern yüzü haline gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi'nde, polikliniklerden sonra laboratuvarlar da yeni yerlerine taşındı. 2007 yılının Aralık ayında tamamlanarak hizmete açılan yeni poliklinik binasına taşınan laboratuarlardaki hizmet kalitesi daha da arttı.


Eşrefpaşa Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hülya Güven, 2 bin 565 m2 oturma alanına inşa edilen 4 katlı yeni poliklinik binasının üçüncü katında yer alan laboratuvarların çağa uygun son teknolojik cihazlarla donatıldığını belirtti. Kentin en iyi hastanelerinden biri haline gelen Eşrefpaşa Hastanesi'nin hizmet kalitesini giderek arttırdıklarını ifade eden Prof. Dr. Güven, “Yeni laboratuvarlarımızda çalışılan tetkik sayısı, geçtiğimiz yıllara göre yüzde 40 artış gösterdi. İki ay içinde 64 bin 100 test yapıldı. Ayrıca hasta sayımız da gün geçtikçe artıyor. Alınan örneklerin sonuçlarını aynı gün teslim ediyoruz. Kültür sonuçları ise 24-72 saat arasında sonuçlandırılıyor” dedi.


Eşrefpaşa Hastanesi'nin laboratuvarlarının uluslararası kalite merkezleri tarafından da denetlendiğini hatırlatan Prof. Dr. Güven, “Biyokimya ve seroloji laboratuarlarımızda, EQAS (External Quality Assurance Services) ve NEQAS (United Kingdom National External Quality Assessment Service) adlı, yüzlerce ülkeden binlerce sağlık kuruluşunun da kayıtlı olduğu dış kalite laboratuvarlarının bize gönderdiği örnekleri inceliyoruz. Sonuçlarını paylaştığımız laboratuvar tetkikleri sayesinde, kendi laboratuarlarımızın ne kadar sağlıklı ve doğru teşhislerle çalıştığını da bir anlamda test etmiş oluyoruz. 4 yıldır uyguladığımız bu sistem sayesinde laboratuvarlarımızın dünya skalasındaki yerini de görme şansımız oluyor” diye konuştu. Güven, boşaltılan laboratuvar binasının tadilatının halen devam ettiğini ve sözkonusu binanın, sokak çocuklarının eğitim göreceği bir merkez haline getirileceğini de sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 15:07:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?