8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

EÜ ve İsveç üniversitesi'nden iş birliği

Ege Üniversitesi (EÜ) Eğitim Fakültesi, yurtdışındaki okullarla eğitim işbirliğini devam ettiriyor. 

İsveç'te bulunan Stokholm Lararögskolan Üniversitesi'nden EÜ'ye gelen Prof. Dr. Gunilla Höjlund ve Dr. Nesrin Nylund, Eğitim Fakültesi'nde bulunan 20 akademisyene kendi okullarını tanıttı. Avrupa Birliği'ne üye olduktan sonra İsveç'teki eğitim sisteminin değiştiğini vurgulayan Dr. Nylund, "Değişen eğitim sistemi öğrenciler için çok faydalı. Eğitim üç aşamadan oluşuyor. 

Birinci aşamada genel eğitim bilimleri, ikinci aşamada branşlara dağılım, üçüncü aşamada ise tekrardan genel eğitim bilimlerine dönülüyor. Bizde, öğretmen hangi yaş grubunda olursa olsun her yaşın eğitimini bilmek zorunda" dedi. 

İsveç'e eğitim amaçlı giden bir öğrencinin aylık masrafının 7 bin İsveç Kronu (Bin 500 YTL) olduğunu ifade eden Dr. Nylund, "Bu ücret öğrencinin yol, yemek, eğitim ve yurt parasını da içermekte. Bize gelen öğrenciler eğitim alanında tam anlamıyla yetişiyorlar" diye konuştu. 

EÜ Eğitim Fakültesi ile araştırma ve öğrenci değişimi konusunda işbirliği yapmak istediklerini belirten Dr. Nylund, "Daha önce Türkiye ile böyle bir çalışma yapmadık. Ama eğitim sistemimiz birbirine benziyor. Bu hem bizim öğrencilerimiz hem de Türk öğrencileri için çok yararlı olacak" şeklinde konuştu. 

Okullarında iletişim eğitimlerinin de verildiğini söyleyen Prof. Dr. Gunilla Höjlund ise, "Eğitim Fakültemiz'de ses ve diksiyon eğitimleri de veriliyor. Çünkü öğretmenlik mesleğinde beden dili, duruş, ses çok önemli. Öğrencilere daha iyi hakim olabilmek için bu derslerin alınması zorunlu" dedi. 

Stokholm Lararögskolan Üniversitesi ile ortak çalışmalar yapacaklarını belirten EÜ Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitim Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hülya Yılmaz, yurtdışı bağlantılı çalışmanın hem kendileri hem de öğrenciler için çok güzel bir fırsat olduğunu dile getirdi.
.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2006 Perşembe 11:50:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?