8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

EÜ'de Avrupa Bilim Eğlence gecesi

Türkiye'deki ilk ve tek Avrupa Bilim Eğlence Gecesi etkinliği, Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) koordinatörlüğünde 22 Eylül akşamı gerçekleştirilecek. 

Konuyla ilgili bilgi vermek üzere Ege Üniversitesi Rektörlüğü Senato Salonu'nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, EBİLTEM Müdürü Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan ve Çakabey Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zafer Eraslan'ın katılımıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır, AB destekli proje kapsamında Avrupa'nın 31 farklı kentiyle eşzamanlı olarak Çakabey Koleji Kampüsü'nde Avrupa Bilim Eğlence Gecesi düzenleneceğini söyledi. Türkiye'den Sabancı, ODTÜ ve Ege Üniversitesi'nin yaptığı başvurular arasından AB'nin Ege Üniversitesi'nin projesini kabul ettiğini açıklayan Prof. Dr. Bayındır, "Bilgi toplumu olmadan uygarlığa ulaşılamaz. Günümüzün en değerli şeyi bilgidir. Bu etkinliğin amacı bilim ve araştırmacıların toplum için öneminin vurgulanması, bilim adamlarının da normal insanlar olduğunun gösterilerek, toplumdaki bilim adamı imajının olumluya çevrilmesi ve gençlerin bilimde kariyer yapmaya özendirilmesidir. Bilim adamları ve onların fikirleri, buluşları, bilgi temelli toplum ve ekonominin motorudur. Toplumların, bilime ve bilim adamlarına verdiği değer ve yaptığı yatırım ölçüsünde gelişebileceği açıktır" dedi. 

İzmir'de kalıcı bir bilim merkezi oluşturulmasının gerekliliğine işaret eden Prof. Dr. Bayındır, bu şekilde çocuklara, gençlere bilim sevgisinin aşılanabileceğini söyledi. Etkinliklerde bilim adamlarıyla halkın biraraya geleceğini ifade eden Prof. Dr. Bayındır, Avrupa Birliği'nin bu projeye 55 bin 420 Euro'luk bütçe ayırdığını belirtti. 

İzmir'in üniversite ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinin güzel bir örneğini sunduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, bilimin küçük yaşlardan itibaren çocuklara ve gençlere sevdirilmesi gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi olarak Avrupa Bilim Eğlence Gecesi'ne gereken her türlü desteği vereceklerini açıklayan Kocaoğlu, "Bu etkinliğin Türkiye'ye ve İzmir'e yakışır bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için işbirliği çok önemlidir" diye konuştu. 

EBİLTEM Müdürü Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan da, "Bu proje, Avrupa Komisyonu tarafından Türkiye'de destek almaya hak kazanan tek proje olmuştur. Konuyla ilgili olarak tüm AB üye ve aday ülkelerini kapsayan bir çağrı yayınlanarak proje teklifleri toplanmıştır. Toplanan bu teklifler değerlendirilerek başarılı bulunan 31 projeye Komisyon tarafından fon sağlanmıştır" şeklinde konuştu.
Türkiye'de ilki düzenlenecek Avrupa Bilim Eğlence Gecesi'nin Avrupa kentleriyle eş zamanlı olarak Çakabey Koleji Kampüsü'nde gerçekleştirilecek olmasından büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Çakabey Eğitim Kurumları Genel Müdürü Zafer Eraslan, "Okulumuzun tüm imkanlarını bu etkinlik için halkımızın hizmetine sunacağız. Tüm İzmirliler'i 22 Eylül akşamı kampüsümüze bekliyoruz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2006 Çarşamba 12:32:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?