19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

EÜ'de Sualtı Seminerleri

Ege Üniversitesi (EÜ) Kampüs Kültür Merkezi'nde, Sualtı Seminerleri-2008 etkinliği gerçekleştirildi. EÜ İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü ve Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliği ile düzenlenen etkinlik kapsamında; film gösterimleri, seminerler ve sualtı fotoğraf sergisi yer aldı. Etkinliğin ilk bölümünde, Yumuşak Kabuk, Bir Çift Minik Süzgeç ve İçimdeki Düşman: Senkop isimli film gösterileri ve açılış konuşmaları yapıldı. 

Açılış konuşmasını yapan EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bülent Göksel, fakülte olarak denizcilik ve sualtı alanındaki bilimsel çalışmaları, belgesel yapımlar ile desteklemekten kıvanç duyduklarını belirterek, kurumlar arasındaki işbirliğinin süreceğini kaydetti. Etkinlik çerçevesinde gösterimi yapılan "İçimdeki Düşman: Senkop (Sığ Su Bayılması)" adlı belgesel film izleyicilerden büyük ilgi gördü. Belgeselin yönetmeni EÜ İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Ünal, filmin insan hayatıyla doğrudan ilgili bir çalışma olduğunu dile getirerek, Film, kendini tanımak, sınırlarını bilmektir ve etikle ilgilidir" dedi. 

AKIL VE DERS ÇIKARABİLME KAZALARI ÖNLER 

Akıl ve yaşananlardan ders çıkarabilme yeteneği ile dalış kazalarına dair ihtimallerin azalacağını söyleyen Yrd. Doç. Dr. Ünal, Belgesel, Ozan Yıldırım'ın eseri olan sualtı sevgisine dayalı işbirliği havası içinde ve Ozan Yıldırım'a yönelik vefa duygularıyla şekillenmiştir" şeklinde konuştu. İzleyiciler 2006 yılında sığ su bayılması nedeniyle hayatını kaybeden Ozan Yıldırım'ın öyküsünü perdede izlerken duygulu anlar yaşadılar. Açılış konuşmalarının ardından EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bülend Göksel tarafından Ozan Yıldırım adına abisi Yrd. Doç. Dr. Aşkın Yıldırım'a teşekkür sertifikası ve annesi Mine Yıldırım'a çiçek verildi. Aşkın Yıldırım, başka Ozanlar'ın kaybedilmesini önlemek adına bu filmin çekilmesinin sualtı camiası için yararlı olacağını ifade ederek, benzer acıların yaşanmamasını temenni etti. 

Etkinliğin ikinci bölümünde yer alan seminerlerde "Dünyada ve Türkiye'de Yapay Resif Uygulamaları" isimli konu hakkında açıklayıcı bilgiler veren EÜ Sualtı Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Altan Lök ise "İstanbul'da hep daha iyi organizasyonlar olduğunu düşünürdüm. Ama bu akşam sualtı camiasını bir araya getiren bu organizasyonla İzmir'de de gayet iyi organizasyonlar yapılabildiğini gördüm. Bu tür etkinliklerin daha yoğun olarak yapılmasını diliyorum ve merkez olarak her zaman destekliyoruz" diye konuştu. Etkinliğe Yıldırım ailesinin yanı sıra her iki fakültenin öğrencileri ve dışarıdan gelen izleyiciler katıldı. Etkinlik sonunda katılımcılar Prof. Dr. Cengiz Metin'in sualtı fotoğraf sergisini gezdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 11:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tuncer Ergün IP: 88.253.118.xxx Tarih : 16.01.2008 21:45:13

Bu güzel etkinlikte emeği Murat Ünal ve ekibine sonsuz tşk.bir borç bilirim.Yaklaşık 550 kişilik bir destekle rekor kıran bu seminerde bizleri yalnız bırakmıyan İzmir deniz sevdalılarına da teşekkürü bir borç bilirim.