8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

EÜ'den çevre dostu kampanya

Ege Üniversitesi'nin (EÜ) "Halkın Üniversitesi" çalışması kapsamında, Bornova'da Daha İyi Bir Çevre Çalışma Grubu ile EÜ Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliğiyle pil toplama kampanyası başlatıldı. 

Kullanılmış pillerin doğaya zarar vermesini önlemek için pil toplama kutularına atılmasını amaçlayan kampanya sonucunda katılan herkese "Çevre Dostu" sertifikası verileceğini belirten EÜ Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ümit Erdem, kampanya çerçevesinde 10 bin pil toplanmasının hedeflendiğini söyledi. Toplanan pillerin eylül ayı içerisinde Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edileceğini açıklayan Prof. Dr. Erdem, atık pillerin bu şekilde yeniden dönüşüme sokulacağını kaydetti. Ege Üniversitesi tarafından 1.5 yıldır "Halkın Üniversitesi" adı altında bir çalışma yürütüldüğünü ve bu kapsamda 8 çalışma grubunun faaliyet gösterdiğini ifade eden Prof. Dr. Erdem, "Bu kampanya da Halkın Üniversitesi çalışması kapsamında gerçekleştirilmektedir. Kampanyamıza Yeni Asır Gazetesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi de destek vermektedir" diye konuştu. 

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından bir süre önce organ bağışı kampanyası başlattıklarını ve çalışmanın başarıyla yürütüldüğünü kaydeden Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet İmançer ise, "Bu kampanyaya da İletişim Fakültesi olarak elimizden gelen desteği vereceğiz" dedi.
.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2006 Perşembe 18:48:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?