5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Evleri çöktü sokakta kaldılar

ÇÖKEN EVDE YAŞAM MÜCADELESİ

İzmir'in Konak ilçesinde 3 katlı apartmanın çökmesinin ardından 2 aile sokakta kaldı. Kendilerine sahip çıkılmadığını söyleyen aileler, müteahhitten de yetkililerden de ses çıkmadığını vurgulayarak yaşananlara tepki gösterdiler.

Edinilen bilgiye göre, Halil Rıfat Paşa semti 266 sokak numara 5'deki Güler Apartmanı'nda geçtiğimiz pazartesi günü meydana gelen olayda 3 katlı apartman aniden çöktü.

Temel kazısı sırasında yıkılan apartmanda oturan İskender Dikbaş, eşi Gülşen Dikbaş ve Berke Dikbaş ile Fatih Kok, 3 aylık hamile olan eşi Meltem Kok ve Şükrü Kok'un olay sırasında evlerinde bulunmamalarının büyük şans olduğu kaydedildi.

Yaşananların ardından kayınvalidesinin evinde kalmaya başladıklarını anlatan İskender Dikbaş, "5 kuruş paramız yok. Hiçbir yetkili bize yardımcı olmadı. Keşif bedeli için bizden bin TL para istiyorlar" dedi. Mağdur olduklarını belirten Gülşen Dikbaş ise günlerdir uyku uyuyamadığını, oğlu Berke'nin sınıf arkadaşlarının ve öğretmenlerinin aralarında birer lira toplayarak kendilerine yardım etmeye çalıştıklarını iddia etti. Dikbaş, "Eşim, çocuğum ve ben annemde kalıyoruz. Çocuğum okulundan geri kaldı. Perişan durumdayız ve psikolojimiz bozuldu. Diğer katta da kardeşim Fatih Kok ile eşi ve çocukları kalıyor. Onlar da sokakta kaldı. Hiçbir yetkili gelip de bize sahip çıkmadı" dedi.

Gıda Çarşısı'nda şoförlük yapan Fatih Kok da 3 aylık hamile eşi Meltem ve 3 yaşındaki oğlu Şükrü'yle sokakta kaldıklarını anlattı.

ÇÖKEN EVDE YAŞAM MÜCADELESİ
ÇÖKEN EVDE YAŞAM MÜCADELESİ
ÇÖKEN EVDE YAŞAM MÜCADELESİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2010 Çarşamba 09:40:00
Güncelleme :29 Aralık 2010 Çarşamba 13:14:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?