19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Eyvah, darbe mi oldu!

İzmir'in Buca ilçesine bağlı Kaynaklar beldesi başkanı, okul müdürü, avukat ve bir yüzbaşının da bulunduğu 38 kişi jandarma tarafından düzenlenen şok operasyon ile gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Kaynaklar Belediyesi'nde yolsuzluk yapıldığı ve bazı kamu arazilerinin yasal olmayarak imara açıldığı ihbarını alan İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığına bağlı ekipler tarafından yapılan baskında Belediye Başkanı M.K., okul müdürü E.S, avukat N.Ç, Buca İlçe Jandarma Komutanı M.S ile birlikte toplam 38 kişi gözaltına alındı. Zanlılar operasyon sonunda sorgulanmak üzere İzmir İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Sabah erken saatlerinde başlayan operasyon kapsamında jandarma belde giriş çıkışlarının yanı sıra köy meydanı ve belediye binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Sabah bağa bahçeye gitmek isteyen köylüler, çevrelerinde çok sayıda asker görünce biran darbe oldugunu sandılar. Aradan biraz zaman geçtikten sonra, olayın belediyeye yönelik yolsuzluk operasyonu olduğunu anlayınca rahat nefes aldılar.

Kaynaklar Belediyesi'ne yönelik gerçekleştirilen operasyon kapsamında aralarında belediye başkanı ve çalışanlarınında olduğu toplam 38 kişi gözaltına alındı. Köy meydanında bulunan belediye binasında yapılan soruşturma kapsamında evinde gözaltına alınan Belediye Başkanı M.K.'nın belediye binasına getirilmesi ile köylüler arasında gerginlik yaşandı. Başkan ve muhalifleri arasında yaşanan gerginlik büyümeden jandarma tarafından yatıştırıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 15:48:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
samet batu IP: 88.241.102.xxx Tarih : 5.07.2008 15:10:09

gözaltına alınan 38 kişide eminim suçsuz ve en kısa zamanda serbest kalacaklarına inanıyorum çünkü onlar bunu haketmedi siz önce bu şikayeti yapanları sorgulayın asıl sorun onlarda