5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Felaket Bölgesi'ndeki Türkler: Cehennemi yaşadık

İzmirli iş adamı ve Ayhan Nakliyat firmasının sahibi olan Orhan Görücüoğlu'nun kızı Pınar ile torunu Yusuf, tatil için gittikleri Secycheles Adası'nda deprem sonucu oluşan tsunamiden mucize eseri kurtuldu.

 Yaşadıkları dehşet dolu anları babası Orhan Görücüoğlu'na telefonda anlatan Pınar Görücüoğlu, "Bir anda sular çekildi, denizde büyük bir çukur oluştu. Denizdeki balıklar ve canlılar o çukurda can çekişmeye başladı" diye konuştu.

Aynı zamanda Ayhan Nakliyat'ın yöneticisi olan Pınar Görücüoğlu ve oğlu Yusuf, tatil için gittikleri Secycheles Adası'nda, deprem sonucu oluşan tsunamiden mucize eseri kurtuldular. Baba Orhan Görücüoğlu ile telefonda görüşerek yaşadıkları dehşet dolu dakikaları anlatan Pınar Görücüoğlu, yaşadıklarına inanmakta güçlük çektiklerini söyledi. Pınar Görücüoğlu, "Sahilde güneşleniyorduk. Yusuf ise denizde yüzüyordu. Birden denizdeki bütün suyun çekildiğini gördük. İnanılır gibi değildi. Denizde büyük bir çukur oluştu. Açıkta bulunan yatlar o çukurun içine düştü. Denizin dibinde susuz kalan balıkların ve canlıların can çekiştiğini görüyorduk. Biz sarsıntıyı hissetmediğimiz için ne olduğunu anlamakta güçlük çekiyorduk. Sonra çekilen sular geri geldi. Ama 10 katlı bir apartman yüksekliğindeki dalgalar, sahilde ne varsa alıp gerilere attı. Biz o sırada otel görevlilerinin uyarısı ile 350 metre yüksekliğindeki bir dağa tırmanmaya başladık. Oğlumu denizde bulunan iki İngiliz turist kurtarmış, dalga geri geldiğinde Yusuf su yutmuş, suni teneffüs yapmışlar" diye konuştu.

Sahildeki 5 yıldızlı otellerin tamamen yıkıldığını ve denizde bulunan 400 dalgıcın ise kayıp olduğunu ifade eden Pınar Görücüoğlu, şimdilik 350 metre yükseklikteki bir pansiyonda kaldıklarını ve durumlarının iyi olduğunu ifade etti.

Baba Orhan Görücüoğlu ise haberi dün öğrendiğini belirterek, "Dün Çeşme'deydim, Pınar telefonla aradı, sesi ağlamaklıydı. 'Baba burada 8.9 şiddetinde deprem oldu. Başka yerden duyup korkma diye sana ben söylüyorum. Benim ve Yusuf'un durumu iyi' dedi. Ben inanamadım. Kızım 8.9 şiddetinde deprem olmaz dedim" şeklinde konuştu.

İzmir-İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2004 Pazartesi 15:34:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?