8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Fidyeciye 5 yıl 10 ay hapis

İzmir'de, 15 bin YTL fidye için çocuk kaçırdığı iddiasıyla tutuklu yargılanan 20 yaşındaki Ferdi Mines, 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı

Geçen yıl ekim ayında meydana gelen olayda, Güzelyalı semtindeki Rıza Özmenoğlu İlköğretim Okulu 7'nci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Serdar Mühür, dersleri bittikten sonra evine gitmek üzere okuldan ayrıldı. Mühür, yolda yürürken yanına yanaşan bir otomobile bindirilerek kaçırıldı. Her gün aynı saatte evde beklediği oğlunun gelmemesinden kuşkulanan Özcan Mühür, polise gidip oğlunun kaçırılmış olabileceğini belirterek kayıp başvurusunda bulundu.

Aynı gün aileyi telefonla arayan bir erkek "Serdar'ı görmek istiyorsanız 15 bin YTL getirin" dedi. Polis Serdar Mühür'ü kaçırıp fidye isteyen kişiyi bulmak için harekete geçerken, bu kez, ağabey 29 yaşındaki Mert Mühür'ü telefonla arayan komşularından biri, kardeşini ve kaçıran kişiyi, Balçova'daki bir alışveriş merkezinde gördüğünü ihbar etti. Alışveriş merkezinin çıkış kapısına gidip beklemeye başlayan Mert Mühür, kardeşi Serdar ile yanında yürüdüğü tanımadığı kişiyi gördü. Özel bir şirkette çalışan ağabey Mühür, onlara doğru koşarken, tanımadığı kişi de bıçağını çekerek kaçmaya başladı. Bir süre bıçaklı kişinin peşinden koşan Mert Mühür, yakalayarak etkisiz hale getirdi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, küçük Serdar'ı ailesine teslim ederken, çocuğu kaçırdığı belirlenen Ferdi Mines gözaltına alındı. Çeşitli suçlardan sabıkalı olan Mines, 15 bin YTL'lik kredi kartı borcunu ödemek için önceden tanıdığı çocuğu kaçırdığını kabul etti. Adliyeye sevkedilen Ferdi Mines, nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Sanık Ferdi Mines hakkında, `gaspa teşebbüs, hürriyeti tahdit ve fidye isteme' suçlarından 27 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. İzmir 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılamada, hakkında istenen cezayı duyunca şaşkınlık geçiren Ferdi Mines, pişman olduğunu söyledi. Yargılama sonunda mahkeme heyeti, Mines'i önce 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Duruşmadaki iyi hali ve samimi itirafı gözönüne alınan Mines'in cezası 5 yıl 10 aya indirilirken, mahkeme masrafları olan 900 YTL'yi de ödemesine karar verildi.
Vatan
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2006 Cuma 13:40:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?