8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Film gibi kovalamaca

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, 3 kişiyi öldürdüğü iddiasıyla aranan bir zanlı, polis tarafından takibe alındı. Polisi fark edince otomobilini terk ederek kaçan şahısla polisler arasında filmlerdeki gibi bir kovalamaca yaşandı. İzini kaybettiren şahıs, yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı. 

Edinilen bilgiye göre, jandarma ekipleri, cinayet zanlısı Z.M.'nin (Zakir Meral-37), dün öğle saatlerinde Bornova Evka-3 Semti'ndeki evine geldiğini belirledi. Evin polis bölgesinde olması nedeniyle ekipler, durumu polise bildirdi. Polis ekipleri, adrese gittiklerinde şahsın otomobille ayrıldığını görüp peşine düştü. Zanlı, 34 VN 4771 plakalı aracıyla kaçmaya başladı. Polis ekipleriyle, şahıs arasında yaşanan kovalamaca kısa sürdü. Otomobilini terk eden Meral, ormanlık araziye girerek izini kaybettirmek istedi. Şahsın araçtan inip, ormanlık alana yöneldiğini gören Cinayet Bürosu dedektifleri, peşinden koşmaya başladı. Olay yerine gelen 20 takviye ekipteki yaklaşık 50 polis, zanlının kaçabileceği noktalarda arama yaptı. Çeşitli birimlerden polisler, çalılık ve ormanlık alanda zanlının izini sürdü. Polisler, 2 saatlik çabalarına rağmen cinayet zanlısını bir türlü bulamadı. Şahsın otomobilinde yapılan aramada, 1 adet 7.65 mm çapında tabanca ile çok sayıda silah markası ve seri numaralarının bulunduğu liste ele geçirildi. Şahsın ormanlık alana attığı kilitli çantanın güvenli olarak açılabilmesi için, olay yerine Bomba İmha Uzmanı polisler çağırıldı. Zanlının eşi de, ifadesine başvurulmak üzere jandarma karakoluna götürülürken, polis ve jandarmanın kaçan zanlının yakalanabilmesi için çalışmalarını sürdürdüğü bildirdi. 

Silah kaçakçılığı, adam öldürme, yaralama, silah kanununa muhalefet gibi birçok suçtan sabıkası bulunduğu öğrenilen Z.M., Bornova İlçesi'nde 15 Haziran 2005 tarihinde Uysal Aksu (33) ile Alayı Bulut'un (25) silahlı saldırı sonucu öldürülmeleri, Murat Çelik (30) ve Cuma Aygün'ün ise (25) yaralanmaları, yine Bornova İlçesi Gökdere Köyü'nde 2005 Aralık ayında Ahmet Amil'in öldürülmesi, olaylarının faili olduğu gerekçesiyle, jandarma ve polis tarafından aranıyordu.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2006 Çarşamba 01:46:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?