8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Fırınlara Ramazan baskını

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte gıda tüketiminin artması sebebiyle Balçova Belediyesi kendi sınırları içinde faaliyet gösteren ekmek ve gevrek fırınlarını, gece yarısı operasyonuyla denetlendi. 

İzmir'in Balçova İlçesi'nde ekmek ve gevrek fırınlarına yönelik denetleme gerçekleştirildi. Balçova Belediyesi sınırları içinde faaliyet gösteren fırınlara, Balçova Zabıta Müdürü Muammer Sabankay ve Veteriner Müdürü Erdoğan Okutan'ın gözetiminde baskın yapılırken, 19 fırından 5'i genel temizlik açısından uyarıldı. 

Sakarya Caddesi'ndeki bir fırında hayvanlara verilmek üzere bekletilen 3 poşet küflü ekmeklere zabıta ekipleri tarafından el konuldu. Saat 04.00'te başlayan denetlemede Balçova'daki toplam 19 fırın kontrol edildi. Denetimler sırasında fırınların temizliği, üretiminin sağlıklı olup olmadığı ve ekmeklerin gramajları ile etiket kontrolü yapıldı. Zabıta ve sağlık ekipleriyle birlikte Balçova'daki fırınları denetleyen Zabıta müdürü Muammer Sabankay, gramaj kontrolü yaparken, Veteriner Müdürü Erdoğan Okutan ise fırınların genel temizliğini ekiplerle birlikte denetledi. 

Sabah saatlerine kadar süren denetimler sonunda 19 fırından 5 ihtar verildi. Ayrıca görülen eksikliklerin giderilmesi için bir hafta süre verildi. Bir sonraki denetimlerde de eksiklikler giderilmemesi durumunda para cezası ve işletmelerin kapatılmasının söz konusu olabileceği bildirildi. Denetimlerle ilgili basına açıklama yapan Sabankay, "Halkımızın sağlığı için özellikle Ramazan ayında artan gıda tüketimi nedeniyle denetimlerimizi biraz daha sıklaştırdık. Amacımız, vatandaşlara hijyenik koşullarda hizmet verilmesini sağlamaktır. Denetimlerimiz sürecek" dedi.
İha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 10:00:59
Güncelleme :28 Eylül 2006 Perşembe 10:33:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?