19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Fırtınalı aşk cezaevinde bitti

İZMİR'de sevdiği 16 yaşını doldurmayan kızla kaçtıktan sonra, ailelerinin onayıyla birlikte yaşamaya başlayan ve 3 ay önce baba olan üniversite öğrencisi 20 yaşındaki Burhan Erhan, sevgilisinin “O beni değil ben onu kaçırdım. Birlikte çok mutluyuz” demesine rağmen, ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.


Film gibi olay geçen yıl meydana geldi. Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Pazarlama Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Burhan Erhan, kendisi gibi göçmen olan mahalle komşusu lise öğrencisi R.İ.'yle arkadaşlık kurdu. Yaklaşık bir yıl birlikte çıkan gençler evlenmek istedi ancak aileleri bu isteğe karşı çıktı.

Bunun üzerine R.İ., iddiaya göre çok sevdiği Burhan Erhan'ı bir tatil beldesine kaçırdı. Burada yaklaşık bir ay kalan gençler, birlikte oldu. Buradan başka bir İlçeye geçen iki sevgili, kızın ailesinin şikayetçi olması üzerine yakalandı. Burhan Erhan, genç kızın “Ben onu kaçırdım” demesi üzerine tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ailesi tarafından istenmeyen R.İ. de sevgilisiyle birlikte gitti. Genç kızın ailesi daha sonra şikayetinden vazgeçti. İki aile anlaşıp gençlere düğün yaptı. Beyaz gelinlik giyen R.İ. o dönem 16 yaşını doldurmadığı için, çifte resmi nikah kıyılamadı.

BURHAN'I BEN KAÇIRDIM’

Olayı soruşturan savcı, Burhan Erhan hakkında ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle Karşıyaka 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Önceki gün yapılan son duruşmaya, kucağında üç ay önce doğan ‘Baran’ adını verdikleri bebekleri ile gelen ve şu anda 16 yaşında olan R.İ. ifadesinde, “Burhan'ı ben kaçırdım. O yaşımın dolmasını beklememi söyledi. Ama ben onu çok seviyordum. Ailemden istediler ama vermediler. Ben de son çare olarak Burhan'ı kaçırdım. Her şeyi ben planladım. Bebeğimizle üçümüz çok mutluyuz” dedi.

Burhan Erhan da R.İ.'yi çok sevdiğini resmi nikah kıyacaklarını belirtip, mahkemeye düğün fotoğraflarını delil olarak sundu. Mahkeme heyeti, o dönem kız 16 yaşını doldurmadığı için, Burhan Erhan'ı ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan önce 10 yıl, ardından duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Burhan Erhan'ın avukatı kararı temyiz edeceklerini söyledi. Karar karşısında şoke olan iki genç ağlayarak adliyeden ayrıldı.

UMUTLARI YARGITAY'DA

Artık okuluna devam etmediğini, sınavlara girerek sınıf geçmeye çalıştığını belirten Burhan Erhan, “Böyle ceza olur mu? İkimiz de birbirimizi çok seviyoruz. Gazetelerde daha önce de bu tür olaylarda yargılanıp da beraat edenlerle ilgili haberler okudum. Aileme bakmak için çalışıyorum. Eğer ceza onanırsa hayatım mahvolacak. Hayatım bitecek. Çocuğumun annesi ben cezaevine girersem ne yapacak? İnşallah Yargıtay'dan müjdeli haber gelir. Yoksa genç yaşta cezaevine gireceğim. Okul hayatım da bitecek

..
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2008 Pazar 13:50:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?