19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Foça'da 'Çipura' operasyonu

Foça'da, kaçak balıkçılık yapan şahıslar yakalandı. 

Foça Su Ürünleri Kooperatifi'ne gelen ihbar sonucunda, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Foça İlçe Jandarma Komutanlığı'nın ortak çalışmasıyla on binlerce yavru çipurayı yasak olmasına rağmen avlayan şahıslar yakalandı. Operasyonda, Sahil Güvenlik ekiplerinin denizde yasa dışı avcılık yapan şahısları suçüstü yakaladığı ve balık ağlarına da el koyarak kaçak avcılar hakkında yasal işlemin başlatıldığı öğrenildi. Kaçak avcılardan balıkları satın alarak çiftliklere satan şahısların ise kasasında balıkların bulunduğu 09 D 8599 plakalı kamyonetle jandarmadan kaçtıkları, kovalamaca sonunda jandarma ekipleri tarafından yakalandıkları öğrenildi.
 
Şahısların aracında deniz suyu ile doldurulmuş havuzların içinde canlı çipuralar olduğu tespit edildi. Havuz içinde bulunan 10 bin adet çipura balığı Foça küçük deniz sahilinden doğal ortamlarına bırakıldı. Yakalanan şahıslardan Nuri Çakır ile İzzet Aksak balık avlamanın yasak olduğunu bilmediklerini söylediler. 

Foça Su Ürünleri Başkanı Yaşar Balta, bölgede yasak avcılıkla ilgili ihbar aldıklarını ve kooperatif olarak yasak avcılığa karşı savaş açtıklarını belirtti. Geçim sıkıntısının insanları yasak avcılığa ittiğini ifade eden Yaşar, "Ben bu yasak avcılığı yapanlara değil yaptıranlara kızıyorum. Para karşılığı bu balıkları temin ettiren insanlar gerçek suçlulardır. Bu balıkları satın alan balık çiftliklerini de daha duyarlı olmaya davet ediyorum" dedi.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 16:00:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?