3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Foça'da feci kaza: 2 ölü

İzmir'in Foça ilçesi İmam Tepe mevkiinde bulunan akaryakıt istasyonu önündeki kavşakta yine bir kaza meydana geldi. Motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu yaşları 16 ve 19 olan 2 genç hayatını kaybetti.

Kaza dün akşam saatlerinde Foça - İzmir karayolunun 5. kilometresinde meydana geldi. İzmir istikametine giden Murat Duran (19) yönetimindeki 35 FA 2597 plakalı motosiklet, karşı yönden gelen F. K.'nın kullandığı 35 AE 698 plakalı otomobil ile askeri yol kavşağında çarpıştı.

Kazada, çarpmanın etkisi ile yere düşen motosiklet sürücüsü Murat Duran ve yanında bulunan Batuhan İşlek (16) olay yerinde hayatını kaybetti. Kazanın ardından jandarma ekipleri kaza yerinde geniş güvenlik önlemi alırken otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazada yaşamını yitiren Duran ve İşlek'in cenazeleri otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

Kazada yaşamlarını yitiren iki gencin aile ve akrabalarından biri olan Oktay Kaldı, kavşağın bölgede yaşayanlar arasında ölüm kavşağı olarak bilindiğini belirterek, "Bu kavşağın adı ölüm kavşağıdır. Foça yoluyla askeri yolun kesiştiği bu noktada sayısız ölümlü kaza yaşandı" dedi.
Yaşanan kaza sonrası duruma tepki gösteren çevredeki vatandaşlar, "Foça Türkiye'nin en önemli turizm ilçelerinden bir tanesidir.Özellikle yaz sezonlarında on binlerce insanın gelip,gittiği ilçemizin ulaşım yolunun düzensiz olmasından sebep sürekli üzücü kazalar yaşanmaktadır.Olabilecek üzücü kazaları önlemek ve en aza indirgemek için ilçemizin daha güvenli bir yola ihtiyacı vardır. Bugüne kadar ilçemiz ulaşımı duble yol ile sağlanmış olsaydı belki de bugün hayatlarının ilkbaharında olan 2 gencimiz yaşamlarını burada yitirmeyeceklerdi" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2011 Cumartesi 14:56:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?