2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Foça'da orman yangını

İzmir'in Foça İlçesi Bağarası Belde'sinde Foça Buz Fabrikası'nın 1 kilometre kuzeyindeki ormanlık alanın başladığı bölgede çıkan yangın, 3 hektarlık alanı etkiledi.

Kuru otlar ve genç çam ağaçlarının bulunduğu alanda başlayan alevler Havanın rüzgarlı, arazinin de dağlık olması nedeniyle ormanlık alana doğru hızla yayılmaya başladı.

 

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi Foça İtfaiye Grubu ekipleri, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü arazöz, iş makinaları ve bir helikopter yangına müdahalede bulundu. 3 hektarlık alanı etkileyen yangında, çok sayıda genç çam ağacı kül oldu. Yangın bir buçuk saatte kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına geçildi.

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, bölgeye giderek yangın söndürme çalışmalarını izledi. Kısa süre önce terör örgütü mensuplarınca Yenifoça ve Kozbeyli'de çıkarılan yangınlar sonrası teyakkuz halinde olduklarını bildiren Başkan Demirağ, "Bölgemizde sıcakların yanı sıra sabotaj ihtimaline karşı da hazırlıklarımızı yaptık. Ekiplerimiz her an göreve hazır halde bekliyor. Orman Bölge Müdürlüğü ve diğer kurumlarla hızla iletişim kuruyoruz. Bugünde arkadaşlarımız çok kısa sürede müdahaleyi gerçekleştirerek yangının büyümesine izin vermediler" dedi.

Yangının çıkış nedeni ile ilgili olarak Foça İlçe Jandarma Komutanlığınca soruşturma başlatıldığı öğrenildi.


 

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2011 Perşembe 09:49:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?