8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Fransızlar'dan EÜ'ye işbirliği çağrısı

Paris Fizik ve Kimya Yüksekokulu'nda görevli Marc Barrıtault, Ege Üniversitesi'nin fizik ve kimya bölümleri başta olmak üzere diğer fen bilimlerinden mezun olan öğrencileri master programı için okullarına davet etti. 

Fransızlar'dan Ege Üniversitesi'ne işbirliği çağrısı geldi. Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (EBİLTEM) tarafından düzenlenen toplantıda "Paris'in Bilim Merkezlerinde Eğitim ve Araştırma" konulu bir konferans veren Paris Fizik ve Kimya Yüksekokulu'nda görevli Barrıtault, Ege Üniversitesi'nin ilgili bölümleriyle işbirliği yapmak istediklerini söyledi. Barrıtault, okulunun fiziki kapasitesi ve araştırma olanakları hakkında bilgi vererek, "Yüksekokulumuz Nobel ödüllü Pier Gennes gibi birçok ünlü bilim adamını yetiştirmiştir. Okulumuzda 18 araştırma laboratuarı bulunuyor, 450 öğrencimiz eğitim görüyor" dedi. 

Paris Fizik ve Kimya Yüksekokulu'ndan 25 kişilik bir ekip halinde İzmir'e geldiklerini açıklayan Barrıtault, "Ege Üniversitesi'nin araştırma imkanlarını yerinde görüp incelemek istedik. İleride iki üniversite arasında değişik araştırma konularında işbirliği yapmak istiyoruz" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2006 Cuma 11:52:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?