27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

Fuarlarda Türk-Hint işbirliği

İzmir'de çeşitli temaslarda bulunan Hindistan Uluslararası Ticaret Merkezi ve Hindistan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Birliği Başkanı Chandrakant Salunke Başkanlığındaki heyet, ülke ve kent fuarcılığının öncü kuruluşu İZFAŞ'ı ziyaret etti.


İZFAŞ ve IITC-India (Hindistan Uluslararası Ticaret Merkezi) aralarında yaptıkları protokolle iki ülke fuarlarını destekleme kararı aldı. Yapılan anlaşma uyarınca kuruluşlar, Türkiye ve Hindistan'da yapılan fuarlara katılımcı ve ziyaretçi desteği verecek. Milli katılım organizasyonları, delegasyon ve alım heyeti niteliği taşıyan ziyaretçi grupları ve firma katılım yönlendirmesi yapacak.

İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen “MARBLE Fuarı'nda uzun yıllardır çalıştığımız bir Hindistan Temsilcimiz var. Bu anlaşmayla, diğer İZFAŞ organizasyonlarına da Hint ilgisini çekmeyi umut ediyoruz. Hindistan, ülke olarak da, Asya'ya açılım anlamında da çok önemli bir pazar. Hint Fuarcılığı önemli gelişmeler kaydediyor” dedi. İki ülke arasındaki ticaret ve fuarcılık ilişkilerini değerlendiren IITC Başkanı Salunke ise Türkiye'nin fuarcılık açısından önemli potansiyele sahip olduğunu, coğrafi konumu gereği kısa zamanda çok önemli bir fuarcılık ülkesine dönüşebileceğini belirtti.
1943'den buyana İzmir Enternasyonal Fuarı'na toplam 40 kez katılan Hindistan, MARBLE Fuarına ise 10 yıldır katılım gerçekleştiriyor.

..
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 20:30:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?