26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'Futbolcular geldi, kaçın'

İzmir'in  Buca İlçesi Kaynaklar Beldesi'nde orman içerisinde tarlada dişi intkeneviri yetiştirip, esrar üreten biri kadın 5 kişi 38 kilo 750 gram esrar ve bir tabanca ile yakalandı. Gözaltına alınanlardan, olay yerine yakın yerde market işleten Mehmet Kula'nın, polis ekipleri geldiği zaman suç ortaklarını telefonla arayıp, ‘Futbolcular geldi’ şifresiyle uyardığı ortaya çıktı.

İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, orman arazisinde dişi hintkeneviri yetiştirip, uyuşturucu ürettikleri ihbarı üzerine çalışma başlattı. Teknik takibe alınan zanlıların, yetiştirip, kurutmaya bıraktıkları uyuşturucuyu toplayıp ‘torbacı’ denilen sokak satıcılarına satacakları belirlendi. Gece tarla etrafında tedbir alan narkotik timleri, ‘Ilhamur 35’ adını verdikleri operasyon için düğmeye bastı. Torbalara konulmuş esrarı diğer çete elemanlarından habersiz almaya gelen hırsızlıktan sabıkalı Faysal Tuşan yakalandı. Polis, suç ortakları Metin Tuşan ve eşi Filiz Tuşan ile Ahmet Söyler ve market işleten Mehmet Kula'yı da gözaltına aldı. Ekipler, tarlada çuval içerisinde toplam 38 kilo esrar ele geçirdi. Ayrıca şebekenin elebaşı olduğu öne sürülen öne sürülen Metin Tuşan'ın evinde de 750 gram esrar ile bir ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

‘FUTBOLCULAR GELDİ’ ŞİFRESİ

Uyuşturucu satmaktan ve hırsızlıktan sabıkalı olan zanlıları takibe alan polis, faaliyetlerini gözlemek için geldiklerinde, orman arazisindeki tarlanın yakınında market işleten Metin Kula'nın suç ortaklarını telefonla arayıp, ‘Futbolcular geldi’ şifresiyle polisin geldiğini haber verdiği saptandı. Bu uyarı üzerine tarladaki zanlıların ortadan kaybolduğu anlaşıldı. Bu durumu öğrenen polis, operasyon günü araçlarının tanınmaması için cip kiralayıp baskını gerçekleştirdi. Çetenin, yetiştirdikleri dişi hintkenevirlerini başka bir tarladan çektikleri hortumla suladığı anlaşıldı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 zanlı ‘teşekkül halinde uyuşturucu ticareti yapmak’ suçundan adliyeye sevk edildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 15:17:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?