9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Gaziemir semt pazarı modernize ediliyor

Gaziemir Belediyesi, yıllardır hizmet veren semt pazarını modern bir görünüme kavuşturuyor. Gaziemir Atıfbey Mahallesi'nde bulunan mevcut merkez pazar yeri alanına yapılacak iki katlı uzay çatılı pazaryeri projesinin yapımı, sözleşme tarihinden itibaren 4 ay içerisinde tamamlanacak. 

4 bin 968 metrekare alan üzerinde, alt katında otopark alanı ve 10 adet dükkan yerinin inşa edileceği projeyle pazaryeri çağdaş bir görünüme kavuşacak. İnşa edilecek olan dükkanlarda Tarım Bakanlığı tarafından açık alanlarda satışı yasaklanan peynir ve zeytin gibi gıda maddelerinin yanı sıra şarküteri ürünleri satılacak. Pazar esnafının satış yapacağı üst kat, Pazar olmadığı günlerde Gaziemirli vatandaşların yararlanacağı faaliyet alanı olarak kullanılacak. İhaleyi kazanan Titap firmasıyla sözleşmenin bugün imzalandığı bildirildi. 

Gaziemir Belediye Başkanı Adnan Yüksel, önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak olan proje için "Gaziemir her geçen gün gelişiyor. Bu, İzmir'in planlı ve kontrollü şehirleşme yolunda örnek ilçelerinden biri olan Gaziemir'e yakışacak bir proje olacak. Esnafımızın ve halkımızın çağdaş şehir hayatının tüm ihtiyaçlarını sağlamaya çalışıyoruz. Yeni pazar yeri bunun adımlarından biri" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2006 Çarşamba 05:50:36
Güncelleme :12 Temmuz 2006 Çarşamba 18:53:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökhan balıkkaya IP: 88.240.188.xxx Tarih : 26.10.2006 14:04:48
süper bir fikir tüm çalışanların ellerine sağlık. bye.