18
Nisan
2024
Perşembe
İZMİR

Gebelik testi protestosu

İzmir'de bir grup Ege Üniversitesi öğrencisi, okullarında bulunan bir bayan öğrenciye sağlık muayenehanesi sırasında gebelik testi uygulandığını ve test sonucunun ailesine bildirileceği iddiası üzerine eylem yaptılar.

İzmir'de Ege Üniversitesi'nde eğitim ve öğretim gören bir grup kız öğrenci Tıp Fakültesi öğrencisi olan Şilan S.' nin sağlık muayenehanesi sırasında gebelik testinin yapılması ve test sonucunun ailesine gönderileceği iddiası üzerine eylem yaptılar. Kürtçe ve Türkçe olarak hazırladıkları pankartlarla üniversite kampusu içerisinde Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı önüne yürüyüş düzenleyen grup burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında hükümetin kadına yönelik politikalarını eleştiren öğrenciler, "Kadın mücadeleciler olarak tekrar söylüyoruz: 'Kadın bedeninin aşağılanması, kadının düşürülmesi sadece bunlarla sınırlı kalmayıp artık iktidarın devlet politikalarında da kürtaj yasası, aile planlaması vardır. Üç çocuk ya da gidilen hastanelerde gebelik testlerin yapılması ve bunların sonuçlarının ailelere gönderilmesi şeklinde kendisini göstermiştir. Ataerkil toplumun cinsiyetçi iş bölümüne toplumsal hiyerarşisine, iki yüzlü adalet ve ahlak anlayışına karşı asla sessiz kalmayacağız" dedi.

Öğrenciler aha sonra yanlarında getirdikleri boya ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nın önüne, 'Evde, okulda, karakolda, hastanede tacize son" yazdı.

Grup olaysız şekilde dağıldı 

iha
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2013 Salı 16:17:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?