26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Gelinlik fuarına büyük ilgi

Türkiye'nin gelinlik, damatlık ve abiye giyim ihtiyacının yüzde 80'inin İzmir'den karşılandığına dikkat çeken İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, geçen yıl ilk kez yapılan If Wedding Fashion İzmir Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı ile birlikte sektörün canlılık kazandığını söyledi. 

Bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan If Wedding Fashion Gelinlik, Damatlık ve Abiye Fuarı'nın geçen yıla oranla 5 kat büyümesinin sektör adına büyük bir kazanç olduğunu ifade eden İşleyen, sektörün potansiyelinin geçen yıl ilk kez düzenlenen fuarla birlikte açığa çıktığını belirterek, “Marble ve If Wedding gibi hızla büyüyen ve uluslar arası platformda adından söz ettirmeye başlayan 5-6 tane daha fuarımız olsa İzmir uçar. İzmir'i kimse tutamaz. If Wedding Fuarı'nı İngiliz bir firma almak istedi, satmadık. Çünkü İZFAŞ belediye kuruluşu, kar amaçlı kurulan bir şirket değil. Kente katkı sağlamak önceliğimizdir. Biz de kentin geleceğini düşünerek bu fuarı satmadık” dedi. Sektörün canlanması için tanıtımın önemine değinen İşleyen, fuarların bunun için en güzel araç olduğunu söyledi. If Wedding Fashion Fuarı'nın büyümesinin İZFAŞ'ı da heyecanlandırdığını ifade eden İşleyen, fuarın en iyi şekilde gerçekleşmesi için çalışmaların özenle devam ettiğini dile getirdi. 

“IF WEDDİNG FASHION SEKTÖRÜN UMUDU” 

If Wedding Fashion Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nın sektörün umudu haline geldiğini ifade eden If Wedding Fashion Proje Sorumlusu Yeşim Akça, İZFAŞ olarak hedeflerinin sektörde Türkiye'de ilk sırada yer alan İzmir'i bu fuarla birlikte ön plana çıkarmak olduğunu söyledi. Bu anlamda fuarın sadece Türkiye ile sınırlı kalmaması, uluslar arası boyuta taşınması için kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini belirten Akça, “Tüm Türkiye'de elden davetiye çalışması yapılıyor. Ege Bölgesi'nden Doğu Anadolu'ya, Karadeniz'den Akdeniz'e kadar bütün bölgelerde ziyaretçi çalışması yaptık. Bu fuara 30 ülkeden alıcı gelecek ve bu alıcıların konaklama ücretleri İZFAŞ tarafından karşılanacak. Türkçe dışında İngilizce, Arapça, Rusça dillerine çevrilen bez afişler İstanbul, Ankara, Malatya, Antalya, Kayseri gibi çeşitli illere asıldı” diye konuştu. Fuarın bir yılda 5 kat büyüdüğüne dikkat çeken Akça, 2009 yılı fuarı için taleplerin başladığını söyledi. 

“SEKTÖR SEZON AÇILIŞINI FUARLA YAPACAK” 

Gelinlik, damatlık ve abiye giyim sektörünün sezon açılışının fuarla gerçekleşeceğini belirten Akça, “Fuarda firmaların değişik sürprizleri olacak. Özel defileler düzenlenecek. Fuara özel hazırladıkları koleksiyonlarla açılış defilesini gala gecesinde Cengiz Abazoğlu, kapanış defilesini ise Hanife Çetiner gerçekleştirecek. Ünlü modacıların ürünlerinin sergileneceği fuarda , fuara katılan 4 üniversitenin öğrencilerinin de modelleri yer alacak” dedi. Sektör temsilcilerinin fuara çok iyi şekilde hazırlandıklarını belirten Akça, verdikleri stant ücretinin 3-4 katı kadar stantların dekorasyonu için masraf yaptıklarını kaydetti. 

“30 HEDEF ÜLKE BELİRLENDİ” 

17- 19 Şubat 2008 tarihleri arasında ikinci kez düzenlenecek olan If Wedding Fashion İzmir Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nda tahsis çalışmaları tamamlandı. 20 bin metrekare alan üzerinde düzenlenecek fuara 140 firma katılacak. Katılımcılar fuarda gelinlik, damatlık, abiye giyim, abiye kumaş ve aksesuarlarını sergileyecek. 

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen fuara 75 firma katılmış, organizasyon 4 bin metrekare alan üzerinde gerçekleştirilmişti. 2007'de tek holde düzenlenen fuar, 2008'de beş kat büyüyerek üç holde birden gerçekleşecek noktaya ulaştı. 

Türk ihracatının ve gelinlik sektörünün gelişimine katkıda bulunacak fuar için bu yıl belirlenen 30 hedef ülke şöyle: “İtalya, Yunanistan, Makedonya, İsrail, İran, Bulgaristan, Rusya Federasyonu, Ürdün, Mısır, Libya, Lübnan, BAE, Almanya, KKTC, Kuveyt, Fransa, İngiltere, İsveç, Norveç, Danimarka, Finlandiya, Belçika, Avusturya, Suudi Arabistan, Hollanda, Azerbaycan, İspanya, Litvanya, Sırbistan ve Bosna Hersek”

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 13:47:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?