19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Genç girişimcilerin başkanı Dalan

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından oluşturulan İzmir Genç Girişimciler Kurulu'nun başkanlığına İzmir Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyesi Fatih Dalan seçildi.

İzmir Genç Girişimciler Kurulu'nun koordinatörlüğünü yürüten İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'deki girişimcilik potansiyelini bu kurul sayesinde daha iyi ortaya koyacaklarını söyledi.

İzmir Genç Girişimciler Kurulu'nun ilk toplantısı İzmir Ticaret Odası'nda yapıldı.

Toplantının başkanlığını yapan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, gelişmiş ülkelerin ekonomik yapılarında girişimci ve yenilikçi sermayenin, genç girişimcilerin önemli payı olduğunu belirterek, "Avrupa Birliği'nde de girişimcilik seviyesi oldukça yüksek. Ne yazık ki ülke olarak girişimcilikte gelişmiş ülkelerin oldukça gerisindeyiz. Girişimci potansiyelimiz çok, ancak girişimci sayısı nüfusa oranla az. Oysa ülkemiz

nüfusumuzun çoğunluğunu iş üretme potansiyeli yüksek gençler oluşturuyor" dedi. Böyle bir nüfusa sahip olmanın ülkenin hem rekabet gücünü hem de verimliliğini yükselteceğini ifade eden Demirtaş; genç bir nüfusa sahip olmanın tek başına yeterli olmadığının altını çizerek, gençliğin çağın gerektirdiği niteliklere sahip olarak yetiştirilmesinin ve geleceğe hazırlanmasının önemine dikkat çekti.

"GİRİŞİMCİLERE ÖZEL EĞİTİM VE DESTEK GEREKİYOR"

Gelişmiş ülkelerde, girişimcilik eğitimine önem verildiğini, girişimcilik ve yeni girişimcilerin özel olarak teşvik edildiğini aktaran Demirtaş, "Ülkemizde de benzer çalışmaların bir vizyon ve program çerçevesinde hayata geçirilmesi şart. Bu doğrultuda; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ülkemizde genç girişimci potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla Genç Girişimciler Kurulu'nu oluşturdu. Ayrıca her ilde Genç Girişimciler Kurulu oluşturulması yönünde çalışmalar başlatıldı. İllerde oluşturulan bu kurullar; genç girişimcilere eğitim seviyesini geliştirme ve girişimci fikirlerini hayata geçirmelerinde destek olacak. İzmir Genç Girişimciler Kurulu'nun koordinatörlüğünü de Odamız yürütüyor. TOBB tarafından hazırlanan çalışma esasları kapsamında ilk toplantıyı gerçekleştirirken, gençlerle birlikte olmaktan onlara destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.

Daha sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin hazırlamış olduğu çalışma esasları kapsamında; İzmir Genç Girişimciler Kurulu'nun başkan ve 2 başkan yardımcılığı için seçim yapıldı. İzmir Ticaret Odası Meclis Üyesi ve Ege Genç İşadamları Federasyonu Başkanı Fatih Dalan kurul başkanlığına seçildi. Başkan yardımcılıklarına ise, LMC Makine Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nden Dilara Mumkaya ve Minimal Yapı Limited Şirketi'nden Kaan Yıldırım seçildi. Demirtaş, seçilen yönetime başarılar dilerken, "Bundan sonra da ayda bir kurul toplantılar yapacak. Biz de Oda olarak mesleki konularda uzman ve danışman kadromuz ile Genç Girişimciler Kurulu'na her türlü desteği vermeye hazırız. Bu çalışmalarla ilimizde kurulan Genç Girişimciler Kurulu ile ilimiz genç girişim potansiyelini daha da arttıracağımıza, potansiyelimizi daha iyi değerlendirip ortaya koyacağımıza inanıyorum. İzmirli genç girişimcilerin örgütü olan Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) ile de işbirliği yapıyoruz" dedi.

Seçilmesi nedeniyle üyelere teşekkür eden İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve İTO Meclis Üyesi Fatih Dalan, "Kurul gerekli görülen konularda çalışma grupları oluşturulacak. İlimizde genç girişimcilere yönelik seminer, eğitim ve panel düzenleyeceğiz. Girişimcilik potansiyelinin arttırılması için projeler üreteceğiz. Ayrıca; Genç Girişimciler Kurulu üyeleri genç girişimcileri iş kurma ve işlerini başarılı sürdürmeleri için destekleyeceğiz. Deneyimli girişimcilerin firmalarında staj yapmalarını sağlarken, yeren yönetimlerde görev almaları için çalışacağız. Tabii bütün bunları yapabilmemiz için İTO'nun bize verdiği desteğin, koordinatörlüğünün büyük anlamı var. İTO'nun desteğinden aldığımız güçle girişimciliğin gelişimi için önemli adımlar atacağız. Yine bize destek veren EGİAD ile de işbirliği yapacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2008 Cumartesi 17:25:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?