3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Genç kadına boşanma şoku!

İZMİR’de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde memur olarak çalışan Güzide T., şirket sahibi olan eşi G.T.’nin haberi olmadan kendisinden boşandığını gittiği karakolda öğrendiğini söyledi.

Güzide T., eşinden, kendisi ile kızına tazminat ve nafaka ödememek için sahtecilik yaptığı suçlamasıyla şikayetçi olurken, usulsüz olduğunu belirttiği tebligatı imzalayan site güvenlik görevlisiyle, posta görevlileri hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Bir hafta önce yanındaki kızı ile birlikte aracıyla Bornova Manavkuyu’dan geçen Güzide T., kayınvalidesine ait oturulmayan evin ışığının yandığını, eşinin otomobilinin de binanın önünde olduğunu gördü. Bunun üzerine 13 yaşındaki kızı ile birlikte yukarı çıkan Güzide T. zili çalmasına rağmen kapı açılmayınca, ayakkabıları kapının önünde duran eşinin başına bir şey gelmesinden endişe edip polisi aradı.

BOŞANDIĞINI KARAKOLDA ÖĞRENDİ

İddiaya göre telefon konuşmasını duyan eşi, kapıyı açarak kendisini dövdü. Eve gelen polisler olaya el koydu. Bu olay sırasında evde bulunan bir kadının, eşinin aynı apartmanda oturan yakınları tarafından dışarı çıkartıldığını öne süren Güzide T. "Karakolda bunu söylediğimde görümcem polislere bizim boşandığımızı söyledi. Polislerden nüfus kayıt örneğinin çıkarılmasını istedim. İzmir Aile Mahkemesi’nde 10 Kasım’da boşandığımızı, kızımın velayetinin de bana verildiğini görünce şok yaşadım" dedi.

’NAFAKA ÖDEMEMEK İÇİN OYUN OYNUYOR’

Eşinin kendisini habersizce boşadığını bu olay nedeniyle tesadüfen öğrendiğini, bu konuda hiçbir tebligat almadığını belirten Güzide T., avukatı aracılığıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Bu olay nedeniyle psikolojik tedavi gördüğünü belirten Güzide T., 10 milyon liralık servetinin bulunduğunu öne sürdüğü eşinin, kendisine tazminat, kızına da nafaka ödememek için böyle bir oyun oynadığını iddia etti. Genç kadın, eşinin ve sevgilisinin samimi pozlarda çekilen fotoğraflarını mahkeme aşamasında delil olarak sunacağını da belirtti.

Adliyeye avukatı Namık Kemal Güney ile birlikte gelen Güzide T, "Eşim ile 1996 yılında severek evlendim ve kendisinden 13 yaşında bir kızım var. Bundan 5 ay kadar önce eşim benden boşanacağını söylemeye başladı. Ben de kendisine boşanmamızı gerektiren bir durum olmadığını söyledim. Aramızda bir daha bu konu açılmadı. Aynı evi paylaşmaya devam ediyorduk. Hatta kendisiyle birkaç kez tatile bile gittik. Bankadan 20 bin lira para çekerek kendisine verdim. Kısa bir süre önce de eşim kendisinin boşlukta olduğunu, bu dönemde birlikte olduğu kadından çocuğu bulunduğunu ve o çocuğa sahip çıkması gerektiğini söyledi. Ben de böyle bir ihaneti kabul edemeyeceğimi belirttim. Bu konuşmamızı duyan kızım da babasına tepki gösterdi" dedi.

’SAHTECİLİK VE DOLANDIRICILIK YAPTIĞI İÇİN ŞİKAYETÇİYİM’

Savcılığa verilen dilekçede açılmış ve yine kesinleşmiş olan boşanma davasından haberdar olmadığını belirten Güzide T., "Eşim ile benim aramda görülmüş böyle bir dava yoktur. Benim haberim olmadan gıyabımda bu dava nasıl yapılmış anlamış değilim. Bana ve kızıma tazminat ile nafaka ödememek için sahtecilik ve dolandırıcılık yaptığı için şikayetçiyim. Kendisinin dış ticaret şirketi vardır, ayrıca müteahhitlik yapmaktadır. Ben kendisinin sevgilisiyle birlikte yurtdışına kaçacağından endişe duyuyorum. Gereğinin yapılmasını istiyorum" dedi.

’GIYABINDA YAPILAN DURUŞMALARLA BOŞANMIŞ’

Müvekkilinin işadamı eşi tarafından tartaklanmasının ardından 3 günlük darp raporu aldıklarını belirten Avukat Namık Kemal Güney, "Ben daha önce böyle bir olaya tanık olmadım. Burada tamamen müvekkile ve çocuğuna tazminat ödememek için bir oyun sergilenmiş. Biz konuyu tüm detaylarıyla Cumhuriyet Savcılığı’na intikal ettirdik. Ayrıca yine habersiz yapılan boşanma davasının iptali için başvuruda bulunacağız. Bundan sonra hukuk sürecini takip edeceğiz. Müvekkilim yaşanan tüm olaylardan dolayı üzgün ve şokta. Yine aynı şekilde kızının da psikolojisi bozuldu. Koca eşinden, usulsüz bir şekilde yapılan tebligatla boşanmış. Ayrıca mahkemenin gönderdiği tebligatı alan site güvenlik görevlisi ile getiren posta görevlileri hakında da savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Müvekkilimin eline herhangi bir boşanma tebligatı da gelmedi. Gıyabında yapılan duruşmalarla boşanmış" diye konuştu.

Koca G.T.’nin avukatı Mehmet Alan ise, duruşmayla ilgili tebligatı yapanın mahkeme, götürenin de posta görevlileri olduğunu, konunun kendileriyle bir ilgisinin bulunmadığını belirtti. Mahkemenin, tebligatı almasına rağmen duruşmaya gelmemesi nedeniyle boşanmaya karar verdiğini söyledi.

DHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2011 Çarşamba 18:19:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?