19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Genç mucitler hayran bıraktı

Bu yıl yedincisi düzenlenen Buca Eğitim ve Bilim Şenliği, Gölette düzenlenen bir dizi etkinlikle start aldı.

Buca Kaymakamlığı, Buca Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen Şenliğe, 72 okul ve 20 değişik kurum katıldı.

Şenlik açılışında Buca Kaymakamı Mehmet Taşdöğen, Belediye Başkanı Cemil Şeboy, Kaynaklar Belediye Başkanı Mustafa Karagülmez, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, Emniyet Müdürü Ercan Sarıdoğan ve Halk Eğitim Müdürü Hasan Okur protokoldeki yerini aldı.

Öğrenciler, yıl içinde yaptığı bilimsel çalışmaları açılan stantlarda sergiledi. Birbirinden ilginç çalışmalar gezenleri hayretler içinde bıraktı. Türk Hava Kurumu Buca Şubesi yaptığı balon gösterisiyle şenlik açılışını renklendirdi. Eğitim Bilim Şenliği'nin ilk kez Buca'da başladığını söyleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, "Şenliğimiz ilk kez Buca'da düzenlendi. Devam eden yıllarda Ulusal boyut kazandı. Bu yaptığımız şenliğin önem ve değerini anlatmaya yetiyor. Burada bilimsel çalışmalarını sergileyen öğrencilerimizle Uluslar Arası Bilim Fuarında Buca'yı temsil ettik." dedi. Buca Belediye Başkanı Cemil Şeboy'da eğitim sisteminin değişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şeboy, "Biz, ezberci diye tanımladığımız eğitim sistemiyle yetiştik. Şimdiki nesil teknoloji sayesinde daha geniş olanaklara sahip. Stantlarda gördüğüm çalışmalar iki eğitim sistemi arasındaki ciddi farkları ortaya koyuyor. Eğitim ve Bilim Şenliği Buca'dan start alan ve tüm Ulusa yayılan bir şenlik oldu. Bu durumla ayrıca gurur duyuyoruz." dedi.
Gölet Zeki-Metin Amfi Tiyatro da ise müzik vardı. Kaynaklar Saz Grubu ve Buca Belediyesi'nin şef Yalçın Öztüfek yönetimindeki Türk Sanat Müziği korosu, birbirinden güzel şarkılarla dinleyenlere müzik ziyafeti verdi.Buca Eğitim Bilim Şenliği çeşitli etkinliklerle üç gün boyunca devam edecek.

..
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 14:55:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?