8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Genç satranççılar İzmir'de buluştu

Beko Ödüllü Okullararası Takım Satranç Yarışması, 3-4 Haziran 2006 tarihleri arasında 5. kez İzmir Fuarı'nda gerçekleştirildi. Beko'nun sponsorluğundaki turnuvaya, 251 okuldan bin 210 öğrenci katıldı. 

Türkiye'nin beyaz eşya sektöründeki markalarından olan Beko'nun sponsor olduğu Ödüllü Okullararası Takım Satranç Yarışması'nın beşincisi, 3-4 Haziran 2006 tarihleri arasında İzmir Fuar alanı Atlas Pavyon'da düzenlendi. 

Yarışmaya İzmir, Ankara, İstanbul, Adana, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla, Balıkesir, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Çankırı, Manisa, Akhisar ve Fethiye'den 251 okul katıldı. Bin 210 öğrencinin yer aldığı yarışmaya; "İlköğretim Minikler (1-5. sınıflar)" kategorisinde 112 okul, "İlköğretim Yıldızlar (6-8. sınıflar)" kategorisinde 86 okul ve "Lise Gençler" (Hazırlık 1-2-3. sınıf) kategorisinde de 53 okul katıldı. Yarışmada her okul takımı 4 öğrenci ile yer aldı. 

İzmir Milli Eğitim İl Müdürlüğü, İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İZFAŞ ve Türkiye Satranç Federasyonu'nun onayı ile Düşün Satranç Merkezi ve İSEM Çocuk Satranç Dergisi tarafından düzenlenen Beko Ödüllü Okullararası Takım Satranç Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi. 

Yarışmada "İlköğretim Minikler"de Özel Ege İlköğretim Okulu, "İlköğretim Yıldızlar"da Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu ve "Lise Gençler"de Sakarya Anadolu Lisesi birinci oldu. Her kategoride birinci olan okullara Beko bilgisayar, ikinci olan okullara Beko 72 ekran televizyon, üçüncü olan okullara da Beko DVD ödül olarak verilirken, yarışmada derecelerine göre başarılı olan sporculara da, MP3, kasetçalar ve alarmlı radyolu saat hediye edildi.
.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2006 Pazartesi 18:08:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?