9
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

Gençlere internet yoluyla cinsel eğitim

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Sağlık Bakanlığı Türkiye Üreme Sağlığı Programı kapsamında desteklenen projeyle, gençlere internette üreme ve cinsel sağlık konusunda danışmanlık hizmeti veriliyor. 

Projede pilot bölge olarak Ege Üniversitesi Kampusu ve İzmir Bornova İlçesi'nin seçildiğini açıklayan Proje Eğitim Danışmanı Ege Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'nda görevli Dr. Erhan Kayaalp, "Projenin amacı, Ege Üniversitesi öğrencileri ve Bornova İlçesi adolesan grubuna üreme ve cinsel sağlık alanında web sitesi üzerinden doğru ve kolay ulaşılabilir bilgi sağlamak. 

İnternet üzerinden danışmanlık vererek, tutum ve davranış değişikliği sağlıyoruz. Bu amaçla hedef olarak Ege Üniversitesi öğrencileri, Bornova İlçesi'ndeki lise öğrencileri, rehber öğretmenler ve sınıf öğretmenleri, internet kafeleri kullanan genç nüfus, Bornova İlçesi'ndeki sağlık ocağında çalışan doktor ve hemşireler seçilmiştir" dedi. 

Projenin temel hedefinin Türkiye'de başta kadın ve gençler olmak üzere nüfusun cinsel sağlık ve üreme sağlığı durumunun iyileştirilerek, güvenli cinsel davranış bilinci oluşturmak olduğunu kaydeden Dr. Kayaalp, "Bu hedefe ulaşmak için bir yıllık proje süresince Ege Üniversitesi öğrencileri arasından 10 öğrenciye üreme ve cinsel sağlık alanında akran danışmanlığı, Bornova'daki liselerde 240 rehber ve sınıf öğretmenine, Bornova'da bulunan sağlık ocağı ve AÇSAP'lardaki 60 doktor ve hemşireye adolesanlara yönelik üreme ve cinsel sağlık eğitimi ile web sitesi üzerinden danışmanlık hizmeti verilmesi planlanmaktadır" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2006 Perşembe 14:15:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?