26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Gıda şirketlerine sıkı denetim

Karşıyaka Belediyesi , Ramazan ayında artan gıda tüketimine yönelik işyerlerine denetim yaptı, sağlık şartlarına uygun su kullanması için uyarıda bulundu. Karşıyaka Belediye Başkan Yardımcısı Kadri Bilgin başkanlığında Çevre Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Ruhsat İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü işbirliğiyle oluşturulan bir ekip, gıda üretimi yapan fırın, lokanta, pastane vb işyerlerini denetledi. 

Halk sağlığının her şeyin önünde olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak " İşletmelerden gıda güvenliğine çok dikkat etmelerini istiyoruz. Yasaların verdiği yetkiyle ekiplerimiz gıda üreten yerlerde hem kullanılan yiyecekleri, hem içecekleri hem de mekanları denetliyor. Aksaklıklar gördüğümüzde uyarıyoruz. Amacımız sağlıklı ürünler satan işyerleri. Esnafımızın büyük bir çoğunluğu bu kurallar uyuyor, eksik kalanlara da gerekli yaptırımları uyguluyoruz" dedi. 

Yapılan kontrollerde özellikle gıdaların üretiminde sağlıklı su kullanımı konusunda işyerleri uyarılıyor. Denetimlerde ayrıca işyerlerinden; "Belediye emir ve yasaklarına uyması, işyeri ruhsatı koşullarına uyulması, yangın önlemlerinin alınması, çöplerin kapalı kaplarda biriktirilmesi, gıda güvenliği sağlanması, ilkyardım önlemlerinin alınması, çevre sağlığının güvenlik önlemlerinin alınması ve kullanılmış atık yağların lisanslı toplayıcılara iletilmesi" isteniyor.

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 18:04:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?