4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Gıda toptancıları seçime bağımsız gidiyor

İzmir Ticaret Odası’nda 12. Grup’ta Gıda Meslek Komitesi olarak temsil edilen Gıda Çarşısı’ndaki gıda toptancıları, meslek komiteleri seçimine kendi listeleriyle katılmaya karar verdi. Gıda Çarşısı esnafı, deve gezdirip lokma dökerek, listelerine destek aradı.

Gıda Çarşısı esnafı, Gıda Çarşısı’nın bugüne kadar sürekli ihmal edildiğini belirterek, çarşıya kendilerinin sahip çıkacağını duyurdu.

Bu amaçla Tropikal Gıda firmasının sahibi Erdoğan Akal öncülüğünde bir takım girişimlerde bulunan esnaf, ilk olarak bir dernek kurmak için harekete geçti. Gıda Çarşısı esnafı, gelecek hafta sonu yapılacak İzmir Ticaret Odası Meslek Komiteleri seçimine de kendi listesiyle katılmaya karar verdi.

Erdoğan Akal ile Pınar Cansu Gıda’nın sahibi Mustafa Şaşal, Gıda Çarşısı esnafından oluşturdukları listeye destek toplamak için çarşıda deve gezdirip, lokma dökerek esnafa dağıttı. Kiraladıkları iki deve ile Gıda Çarşısı sokaklarında gezen Akal ve Şaşal, Gıda Çarşısı esnafından listelerine sahip çıkmalarını ve oy vermelerini istedi.

Gıda Çarşısı İşhanı önünde de lokma dökülerek esnafa dağıtıldı. Burada bir açıklama yapan Erdoğan Akal, Gıda Çarşısı esnafının bugüne kadar hakkı ile İzmir Ticaret Odası Meclisi’nde temsil edilemediğini söyledi. Gıda Çarşısı’nın her geçen gün yok olmaya doğru gittiğini anlatan Akal, "Gıda Çarşısı’nda hayat kalmadı, artık saat 17.00 oldu mu buralarda kimse kalmıyor. Oysa biz çarşımızın canlanmasını, insanların buraya gelip alışveriş yapmasını istiyoruz. Bugüne kadar Gıda Çarşısı’nın sorunlarına kimse sahip çıkmadı. Biz İzmir Ticaret Odası Meslek Komiteleri seçimine kendi çıkardığımız listeyle gireceğiz. Tamamı Gıda Çarşısı esnafından oluşan isimlerle, bu çarşının sorunlarını biz çözeceğiz" diye konuştu.

Tropikal Gıda’nın sahibi Erdoğan Akal’ın öncülüğünde hazırlanan listede ise şu isimlerin yer aldığı öğrenildi:

Pınar Cansu Gıda’dan Mustafa Şaşal, Anadolu Bakliyat’tan İbrahim Bozkuş, Pastim Gıda’dan Yunus Gülay, Başık Dağıtım’dan Cafer Bingül, Dinçer Sözen Ticaret’ten Can Sözen, Destina Gıda’dan Fehmi Kalender ve Pastorom Gıda’dan Ziya Toprak.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2005 Cumartesi 17:19:30
Güncelleme :10 Mart 2005 Perşembe 17:01:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?