19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Girne caddesi sil baştan olacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, doğalgaz ve kanal döşeme çalışmaları biter bitmez Girne Caddesi'ni baştan aşağı yenilecek. Kasım ayında başlayacak yeni yol ve kaldırım düzenlemeleri, 2009 Mart ayında tamamlanacak.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka'nın en işlek caddelerinden olan Girne Caddesi'ni baştan aşağı yeniliyor. Hazırlanan projeye göre, Cemal Gürsel Caddesi Yunuslar Kavşağı'ndan Anadolu Caddesi Kavşağı'na kadar olan 1850 metre uzunluğundaki cadde baştan aşağı yenilenecek.


Doğalgaz çalışmaları nedeniyle kazılan Girne Caddesi'nde İZSU Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yağmursuyu kanalı döşeme çalışmalarının da yaklaşık 15 gün sonra tamamlanacağını belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Girne Caddesi'ni vakit geçirmeden düzenleyeceklerini kaydetti. Başkan Kocaoğlu, "Girne Caddesi düzenlemesi için 17 Eylül 2008'de yapım ihalesine çıkıyoruz. Cadde, 7'şer metre genişliğinde 2 geliş, 2 gidiş olarak hazırlanacak. Yol kenarlarında ise 2,5 metre genişliğinde otopark cepleri oluşturulacak. Kesintisiz karayolu ulaşımını sağlamak için Anadolu Caddesi'nde gerçekleştirdiğimiz iki altgeçidi de önümüzdeki aylarda tamamlayacağız. Böylece Menemen ve Çiğli yönünden Karşıyaka merkeze ulaşım daha düzenli ve kolay olacak. Karşıyaka trafiği nefes alacak" diye konuştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla Girne Caddesi'ndeki orta refüj de çimlendirilecek. Kaldırımlara hem estetik hem de dayanıklı bir malzeme olan 30 santimetre x 30 cantimetre ebadında wash beton döşenecek. Mevcut trafik ve sinyalizasyon düzenini koruyarak gerçekleştirilecek düzenleme çalışması Kasım ayında başlayıp 2009 Mart ayında tamamlanacak.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2008 Pazar 12:00:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?