26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Göçmenleri siyaset ayırdı

Politika yüzünden, Balkan göçmenlerinin arasına ‘kara kedi’ girdi. Bir ay önce Başbakan Erdoğan’ı ağırlayan göçmen federasyonu, Baykal’ı davet eden hemşehrileriyle bozuştu

İzmir’deki Balkan göçmenlerinin arasına siyaset girdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 15 Haziran’da İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu’nun düzenlediği şenliğe katılmışı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da 9 Temmuz Çarşamba günü Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu’nun gecesine katıldı. İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu, geceye davet edilmediklerini iddia etti, ortalık karıştı.
İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Rifat Sait, geceye CHP safındaki derneklerin davet edildiğini öne sürerek şu iddialarda bulundu:
“Yemek verilmesi, halay çekilmesi tamamen şov. Önemli dava siyasal malzeme gibi kullanılmaya başlandı. CHP-AKP ayrımına gidiyor dernekler. Ayrılık zarar getirir. Birlik istiyoruz. Herşeyi unutmaya hazırız.”

‘Siyaset üstü kuruluşuz’
Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu, kendisinin İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan’ı bizzat telefonla arayarak davet ettiğini kaydetti.


ESHOT İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı olarak 9 yıldır görev yaptığını belirten, partizanlıkla ilgili kendisine ve federasyona yöneltilen iddiaları kabul etmeyen Pehlivanoğlu şunları söyledi:
“Biz, siyasi partinin peşinde değiliz. Siyaset üstü kuruluşuz. Vahap Savaşan bizim ağabeyimiz. Onların arasından bir arkadaşımızın egosundan kaynaklanıyor. Bizi bölünmüş gibi göstermeye çalışanlar, bu camiayı bölemezler. Aramızdan sıyrılıp gideceklerdir. Balkan göçmenleri her zaman birlik ve bareberlik içindedir. Genel Sekreter Ercan Kahya da, içlerinde her siyasi partiden insanlar bulunduğunu belirtti.
İzmir ve çevresindeki illerde 1.5 milyon Balkan göçmeninin yaşadığını savunan her iki federasyon da siyasi partilerden, kendilerinden de aday gösterilmesini istiyor.

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 12 Temmuz 2008 Cumartesi 09:40:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?