26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Gökçek ateş püskürdü

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 'İzmir'in suyu sağlıklıdır, çünkü İzmir'de kafalar ve düşünceler sağlıklıdır' şeklindeki açıklamalarını sert bir dille eleştirdi.

 

 

 

Gökçek, "1.5 arsenik ile Melih Gökçek istifaya davet ediliyorsa bu mantıkla Sayın Kocaoğlu'nu İzmir'den uzaklaştırmak gerekiyor" diye konuştu.


İzmir ve Ankara'daki su tartışmaları devam ederken, iki büyükşehir belediye başkanları medya aracılığı ile karşılıklı açıklamalarda bulundu. İzmir'de bir basın toplantısı düzenleyerek Gökçek'i eleştiren Kocaoğlu'na yanıt Başkan Gökçek'ten gecikmedi. Kocaoğlu'nun, 'İzmir insanı ve suyu sağlıklıdır, bir bardak su içecek kadar şov insanı değilim' şeklinde açıklamalarını İHA'ya değerlendiren Gökçek, Kocaoğlu'nun şov değil hiç bir hareket yapamayacağını belirterek, "Sayın Kocaoğlu, şov değil hiç bir hareket yapamaz. Çünkü 59 mikrogram/litre arsenikli su insanları zehirler. Kendini zehirlememek için suyu da içmemesi doğaldır. Ama işin en önemli yönü 2 yıldan beri İzmir halkını suyu sağlıklı su gibi gösterip İzmirli'yi zehirlemesidir" dedi. Gökçek, Kocaoğlu'nun 'İzmir'de sağlıklı düşünceler ve kafalar sağlıklıdır' şeklindeki açıklamasını ise, "İzmir'de kuyularda 59 mikrogram/litre arsenikli suyu sağlıklı olarak kabul etmek sağlıksız bir düşünce olduğu gibi kafaların sağlığı konusunda şüphe uyandırmaktadır" şeklinde yorumladı.


Gökçek, "Sayın Kocaoğlu, 'elime bir bardak su alıp içip şov yapmam. Ben hiçbir zaman böyle birisi olmadım' diyor. Sayın Kocaoğlu, bu sözleri kendi partisinin genel merkezine söylesin. Ankara'da arsenik oranı akan musluklarda 1.5 ile 4 mikrogram/ litre arasında değişirken bir avuç suda fırtına koparıp her türlü demeci boy boy medyaya veren Genel Merkezi'ni kınamalı ki, samimi olduğuna inanılsın. Kocaoğlu, İzmir halkını aldatmıştır. İzmir halkını 59 mikrogram/ litre arsenikli suyla zehirlenmeye mahkum etmiş ve kanser hastalığına açık davetiye çıkarmıştır. Ankara'da 1.5 arseniğe dava açan sivil toplum örgütleri nerede? TBMM'ye meclis araştırması veren Cumhuriyet Halk Partisi nerede, Melih Gökçek'i 1.5 arsenik ile istifaya davet eden CHP'li vekiller nerede. 1.5 arsenik ile Melih Gökçek istifaya davet ediliyorsa bu mantıkla CHP'li milletvekillerinin Sayın Kocaoğlu'nu bırakın istifa etmesini istemesi İzmir'den uzaklaştırması gerekiyor, hatta Türkiye'den uzaklaştırılmasının istenmesi gerekir. Ayrıca 2 sene boyunca
Kocaoğlu'na 59 mikrogram/ litre arsenikli su içme cezası verilmesi gerekir" diye konuştu.

..
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 20:49:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?