27
Mayıs
2024
Pazertesi
İZMİR

Gönüllü itfaiyeciler örnek olacak

Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından "Gönüllü İtfaiyecilik" projesi bilgilendirme toplantıları başladı. Ege Üniversitesi Kampus Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda konuşan İBB İtfaiye Daire Başkanı Fuat Barandır, "İtfaiyeciliğin başarısı zamanla ters orantılıdır. Yangına ne kadar kısa zamanda müdahale edersek o kadar başarı sağlarız" dedi. 

Gönüllünün, herhangi bir çıkar sağlama amacında olmadan insanlara ve topluma yardım etmek üzere zaman ve emek harcayan kişi olduğunu belirten Başkan Barandır, gönüllü olmanın insanın yurt sevgisiyle dolu olmakla mümkün olduğunu; bu nedenle vatana ve insanlara olan sevginin boş lafla değil, aktif katılımla gösterilmesi gerektiğini dile getirdi. İtfaiyenin gerçekleşebilecek her türlü sel, deprem, yangın gibi olaylara yerinde, zamanında ve doğru bir şekilde müdahale edebilmesinde gönüllülerin öneminin büyük olduğunu vurgulayan Başkan Barandır, "Muhtarlar üniversiteler, sanayi siteleri ile koordineli yürütmeyi planladığımız projenin hayata geçmesi ile personel yönünden çektiğimiz sıkıntıyı giderebileceğimizi umuyoruz" diye konuştu. 

"İLGİNİN ARTMASINI BEKLİYORUZ"

Başkan Barandır, "Özellikle öğretmen, doktor, eczacı gibi belirli bir mesleğe sahip kişiler daha çok gönüllü itfaiyecilik ile ilgileniyor. Biz öğrencilerin de en az onlar kadar ilgilenmelerini istiyoruz" şeklinde konuştu. İBB'nin Toros Eğitim Merkezi'nde yangın, sel, deprem gibi her türlü doğal afete ilişkin uygulamalı eğitimlerin verileceğini ve öğrencilerin tepeden tırnağa her türlü kıyafet ihtiyaçlarının da İBB tarafından karşılanacağını belirten Başkan Barandır, "Küçük bir şeyle başlayan yangın, 2,5 dakika sonra başa çıkılamaz bir hale dönüşür. En azından yanan bir eşyanın çevresinin ıslak havlu ile sarılarak şiddetinin önlenmesi gibi yöntemleri öğrenecekler, bilinçlenecekler. Böylece yangın ve doğal afetlere daha hızlı ve bilinçli bir şekilde müdahale edilmesi sağlanmış olacak" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 11:27:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?