26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Görme engellilere zilli top

İmkansızlıklar içinde var olmaya çalışan Ege Görme Engelliler Birleşik Spor Kulübü Golbol takımı, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı jest ile büyük mutluluk yaşadı. Görme engellilerin yaptığı 'golbol' isimli spor için ellerinde sadece tek bir top bulunan takım, maddi imkansızlıklar nedeni ile top sayısını artıramayınca, imdatlarına İzmir Büyükşehir Belediyesi yetişti.


İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü yetkilileri, görme engellilerin bu oyunu için özel olarak imal edilen 10 adet zilli topu, Görme Engelliler Kulüp Başkanı Semih Güdeoğlu ve golbol oyuncularına teslim etti. Kulüp binaları olmadığı için faaliyetlerini sürdürdükleri Konak'taki İzmir Görmeyenler Eğitim Koruma ve Yardımlaşma Derneği'nin binasında gerçekleşen ziyarette, Dernek Başkanı Salih Pelit de hazır bulundu. Kendilerine armağan edilen topları ellerine alan golbol oyuncuları büyük mutluluk yaşadı. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Genel Koordinatörü Murat Öztamur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sevgi ve selamlarını ileterek başladığı konuşmasında, "Belediye Başkanımızın istek ve talimatlarıyla, kentimizde bulunan engelli dernek ve kulüplerine elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz. Bu çerçevede sizin de ihtiyaçlarınızın karşılanması için elimizden ne geliyorsa yapacağız" dedi.
Sadece bir topları olduğu için büyük zorluk yaşadıklarını belirten Kulüp Başkanı Semih Güdeoğlu da " Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na ve sizlere duyarlı yaklaşımlarınız için çok teşekkür ediyoruz. Kulübümüzü 1.5 yıl önce kurduk. O günden beri maddi imkansızlıklar nedeniyle büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Oyunumuza özel üretilen zilli toplarımızdan bile elimizde bir tane vardı. Şimdi sizin armağan ettiğiniz toplarımız ile 15 sporcumuzun hepsi antrenmanlarımızda daha verimli olacak. Çok teşekkür ediyorum" dedi.
Geçtiğimiz Nisan ayında Manisa'da düzenlenen ve 18 spor kulübünün katıldığı Golbol Türkiye Turnuvası'nda grup içinde dördüncü olan takımın başarılı sporcuları da, kendilerine armağan edilen zilli topları ile daha büyük başarılara koşacaklarını söylediler. Görme engelliler spor kulübüne yapılan destekler, armağan edilen toplarla da sınırlı kalmadı. Kulüp üyeleri, Fuar Yüzme Havuzu'nda her hafta Cuma günleri engeliler için düzenlenen yüzme kurslarından faydalanabilecekler. İzmir'de Golbol turnuvası düzenlenmesi için de girişimlerde bulunulacak. Ayrıca başka illerde düzenlenen turnuvalara gidebilmeleri için ulaşım yardımı yapılacak.
Golbol, görme engellilerin zilli top yardımı ile elle oynadıkları bir takım sporu. 9 metre eninde 18 metre uzunluğundaki sahada 3'er kişilik takımlar halinde oynanıyor. Her oyuncu 3'er metrelik bir alanı koruyor. 14 dakika süren oyun boyunca karşı kaleye gol atılmaya çalışılıyor.
(YK)
16.06.2008 12:21 TSİ

..
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 15:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?