26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Gözaltı sayısı 62'ye ulaştı

İzmir polisi tarafından 11 ayrı ilde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Tekin Baykal ve adamlarının sorgusu devam ederken, gözaltı sayısının 62'ye ulaştığı açıklandı.

Gözaltında bulunan Danıştay 11. Daire Başkanlığı'ndan ayrılan R.S.U ile emekli albay Y.Y'nin Yargıtay ve Danıştay'daki dosyaları çete adına takip ettiği iddia edildi.

İzmir polisinin 4 aylık takibi sonucu, çete kurmak, tehdit etmek suçlarını işlediği iddiasıyla gözaltına alınan çete lideri ve birçok suçtan sabıkalı Ahmet Tekin Baykal'ın sorgusu devam ederken, gözaltı sayısı 62'ye ulaştı. Gözaltına alınanlar arasında 2 avukat, üst düzey yönetici emniyet mensubu, hakim ile bir emekli albayın da bulunduğu tespit edildi.

Yapılan araştırmada Ahmet Tekin Baykal ile beraber gözaltına alınan Danıştay 11. Daire Başkanlığı'ndan ayrılan hakim R.S.İ ile emekli albay Y.Y.'nin çete lideri Ahmet Tekin Baykal adına Yargıtay ve Danıştay'da dava dosyalarını takip ettiği belirlendi. Gözaltına alınan zanlıların sorgusu devam ederken, cma günü adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 20:13:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?