4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Grup Turuncu yeniden doğdu

İzmir Ekonomi Üniversitesi Müzik Kulübü üyeleri arasında yapılan elemelerle, yeni genç yetenekler seçildi. İEÜ’nün 2001 yılında öğretime başlamasıyla birlikte Müzik Kulübü öğrencilerinden kurulan Grup Turuncu, yeni üyeleriyle yollarına devam ediyor.

Grup Turuncu, ilk konserini İzmir Özel Çamlaraltı Lisesi’nde yeni yıl partisinde verdi. Gençler, yeni yılı Grup Turuncu’nun coşkulu şarkılarıyla karşıladı. İzmir Özel Çamlaraltı Lisesi Genel Müdürü Engin Dirikal da zaman zaman öğrencilerin danslarına eşlik etti.

İEÜ Müzik Danışmanı Alaskar Abbasov’un eğitmenliğini üstlendiği Grup Turuncu, İEÜ Ekonomi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Yiğit Eygi, İşletme Bölümü Hazırlık Sınıfı öğrencisi Özge Çelikok, Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü 1. sınıf öğrencisi Volkan Bükey, İşletme Bölümü 1. sınıf öğrencisi Burhan Şurgun, Ekonomi Bölümü Hazırlık Sınıfı öğrencisi Zeynep Kurt, Uluslararası İlişkiler ve Avrupa Birliği Bölümü 1. sınıf öğrencisi Saygın Yörük, Yazılım Mühendisliği Bölümü Hazırlık Sınıfı öğrencisi Yusuf Baylav’dan oluşuyor.

Daha önce Türkçe Rock türünde çalışmalarını sürdüren Grup Turuncu, bu yıl tarzını daha geniş çerçeve üzerine kurdu. Grup, Türkçe poptan türkülere kadar geniş yelpazede repertuar hazırladı. İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde kendileri için hazırlanan stüdyoda haftada 6 saat düzenli çalışma yapan Grup Turuncu’nun eğitimlerini Bakü, Üzeyir Hacıbeyov Devlet Konservatuarı Çello Bölümü Mezunu Müzik Danışmanı Alaskar Abbasov sürdürüyor. Bakü, Üzeyir Hacıbeyov Devlet Konservatuarı Senfoni Orkestrası’nda uzun yıllar baş çello sanatçısı olarak görev alan Abbasov, 1993 yılından itibaren Türkiye’de Sezen Aksu, Ajda Pekkan, Grup Laçin, Harun Kolçak gibi sanatçılarla çalıştı. Alaskar Abbasov, 1 yıldır İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Müzik Danışmanlığı görevini sürdürüyor.

Yoğun ders programlarına rağmen Grup Turuncu’da yer almanın kendileri için büyük bir şans olduğunu ifade eden grup üyeleri, "Hepimiz ayrı ayrı bölümlerdeyiz. Gerçekten ortak bir çalışma zamanı yakalamamız oldukça zor. Ancak Alaskar Abbasov gibi alanında seçkin bir isimle birlikte çalışma ayrıcalığını yakalayabilmek için elemelerde zorlu bir sınavdan geçtik. İzmir Ekonomi Üniversitesi’ni, vereceğimiz konserlerde en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2005 Cumartesi 18:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?