26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

GSS protestosu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi, 1 Ekim'de yürürlüğe girecek olan Genel Sağlık Sigortası (GSS) Yasası'nı protesto etti.


Konak Meydanı eski Sümerbank önünde toplanan SES İzmir Şubesi üyeleri, 1 Ekim'de yürürlüğe girecek olan Genel Sağlık Sigortası Yasası'nı protesto etti. Alanda açıklama yapan SES İzmir Şubesi Başkanı Ergün Demir, düzenlemenin gayri ahlaki olduğunu öne sürerek, peşini bırakmayacaklarını söyledi. Bu yasanın vatandaşları mağdur edecek düzenlemeler getirdiğini iddia eden Demir, "Toplumun tüm itirazlarına, tepkisine rağmen bu yasayı meclisten geçiren AK Parti iktidarı 'her zamanki gibi bağırıp çağırıp sonra susarlar' diye düşünüyor. Ancak yanılıyor. Dün olduğunu gibi, bugün de susmayacağız. GSS kapsamına giremediği için sağlık hizmetine ulaşamayan her işsizin, GSS primini ödeyemediği için hastane kapısından geri çevrilen her yoksulun, kısacası bütün sağlık ve sosyal güvenlik mağdurlarının yanında olacağız" dedi.

"BEBEK ÖLÜMLERİ YANLIŞ SAĞLIK POLİTİKALARININ SONUCU"
Eyleme katılan SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun ise, AK Parti'nin sağlık politikalarını ve sağlık hizmetlerini ticarileştirdiğini öne sürdü. Yorgun, son aylarda artan ve geçtiğimiz günlerde İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde meydana gelen bebek ölümlerinin, AK Parti'nin yanlış sağlık politikalarının bir sonucunu olduğunu iddia etti. AK Parti Hükümeti'nin sağlık hizmetlerini özelleştirdiğini ve ulaşılamaz hale getirdiğini savunan Yorgun, bu durumda bebek ölümlerinin devamının geleceğini öne
sürdü.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 16:03:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?