26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Gül, İzmir'den ayrıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İzmir ziyaretinin ikinci gününde valilik, belediye ve Ege Ordu Komutanlığı'nı ziyaret etti. Ziyaretleri sırasında vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılanan Gül, saat 12.30'da GAP uçağı ile İstanbul'a hareket etti.

9. Kuzey Avrupa Forumu'na katılmak üzere İzmir'e gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ziyaretinin ikinci günü İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret etti. Valiliğe gelişi sırasında dışarıda bekleyen vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılanan Gül, vatandaşlara el sallayarak selam verdi. Valilik anı defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Gül'e Vali Kıraç İzmir Hükümet Konağı'nın rolyefini takdim etti. Valilik ziyaretinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ziyaret eden Gül, İzmir'e olan sevgisini belirterek burada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise görev süresi içerisinde ilk kez bir Cumhurbaşkanı ağırlamanın onurunu yaşadığını belirterek Cumhurbaşkanı Gül'e İzmir'in simgesi olan Saat Kulesi'nin rolyefini takdim etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, basına kapalı olarak gerçekleştirdiği Ege Ordu Komutanlığı ziyaretinin ardından GAP uçağı ile saat 12.30'da İstanbul'a gitti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 16:37:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?