3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Gürçeşme'de yol çöktü!

ÇÖKEN YOL PANİĞE YOL AÇTI

İzmir'de, gece büyük bir gürültüyle çöken yol mahalle sakinlerine korkulu anlar yaşattı. Toprak kayması sonucu yaşanan olayda, bir ev göçük altında kalırken, yolun çevresindeki evlerde bulunan vatandaşlar tahliye edildi.

Olay, Konak İlçesi Gürçeşme semti 3556 sokak 13 numara önünde, saat 04.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, akşam saatlerinde yerin altından geçen bir su borusu patladı. Patlamanın ardından mahalle sakinleri durumu İZSU ekiplerine ve yetkililere bildirdi. Kimsenin gelmemesi ve müdahale edilmemesi sonucu su toprağın kaymasına neden oldu. Toprak kayması sonucu büyük bir gürültüyle çöken yol mahalle sakinlerini sokağa döktü. Yolun çökmesiyle 3557 sokakta bulunan 3 ailenin yaşadığı 14 nüfuslu bir ev göçük altında kaldı. Gürültüye uyanan ev sakinleri dışarı çıkarken 30 yaşındaki Aydın Aydemir çöken duvarın altında kaldı. Hafif yaralanan Aydemir, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tedavinin ardından taburcu edildi. Göçük altında kalan evde yaşayan ve su borusunun saat 20.00 sıralarında patladığını anlatan Metin Aydemir, şöyle konuştu: "Yetkili yerleri aradık. Fakat kimse gelip ilgilenmedi. Saat 04.00 sıralarında deprem oluyor diye uyandık. Dışarı çıktığımızda yolun çökmüş olduğunu gördük. Evimizin her yerini su bastı. Eşyalarımız kullanılamaz hale geldi."

3556 Sokak 13 numarada yaşayan kamyon şoförü 30 yaşındaki Cumhur Uslu da evi tahliye ederken biri 8 aylık diğeri 1.5 yaşındaki çocukları kucağında yan binaların çatısını kullanmak zorunda kaldıklarını belirtti. Uslu, olayın ardından elektrik kablolarının koptuğunu ve evindeki elektrik tesisatının yandığını dile getirdi. Yaşanan olayın ardından yıkılma riskine karşı evlerinden tahliye edilen vatandaşlar akrabalarının evine sığındı.

ÇÖKEN YOL PANİĞE YOL AÇTI
ÇÖKEN YOL PANİĞE YOL AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2011 Salı 11:20:59
Güncelleme :26 Temmuz 2011 Salı 11:21:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?