3
Mayıs
2024
Cuma
İZMİR

Güzelbahçe'de orman yangını

İZMİR'DE ORMAN YANGINI

İzmir'in Güzelbahçe ilçesinin Yelki mahallesi yakınlarındaki 8 hektarlık otluk alanda çıkan yangın, ağaçlandırma sahasına sıçramadan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının sürdüğünü belirten Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, "Şiddetli rüzgara rağmen, Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri ile koordineli çalışarak Yelki'de büyük bir yangını önledik" dedi.

Yelki Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle otluk alanda çıkan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü. 8 hektarlık alana yayılan yangının ormanlık alana sıçramaması için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 5 helikopter, 2 uçak, 11 arazöz, 3 dozer ile Güzelbahçe Belediyesi'ne ait 2 su tankeri ve 15 personel yangına müdahale etti. Yapılan yoğun çalışma sonucunda yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, "Orman Bölge Müdürlüğü'nün ekipleriyle koordineli çalışmamız sonucunda, kötü hava şartlarına rağmen yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Yelki'de çok büyük bir yangını önledik" dedi.

İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın ise 8 hektarlık otluk alanda meydana gelen yangının ağaçlandırma sahasına girmeden önlendiğini söyledi. Aydın, "Korkulacak bir durum yok. Rüzgar şiddetli ancak tedbirimizi alıyoruz" diye konuştu.

İZMİR'DE ORMAN YANGINI
İZMİR'DE ORMAN YANGINI
İZMİR'DE ORMAN YANGINI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2011 Pazartesi 21:17:01
Güncelleme :27 Haziran 2011 Pazartesi 22:58:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?