5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Hakkını yargıda arayacak

Görevden alınan İZFAŞ eski Genel Müdürü Dilara Sürgü Ersözlü, İZFAŞ’taki 14 yıllık meslek hayatında tek kuruş bile şahsi menfaat sağlamadığını belirterek, "İZFAŞ Yönetim Kurulu, hakkımdaki iddiaları yargıya götürmezse, o zaman onların hakkında ben dava açacağım" dedi.

Uğradığı silahlı saldırı sonucu 6 gün rapor alan ve bu süre zarfında değişen İZFAŞ Yönetim Kurulu tarafından görevden alınan İZFAŞ eski Genel Müdürü Dilara Sürgü Ersözlü, evinde düzenlediği basın toplantısında, İZFAŞ Yönetim Kurulu’nun değişik iddialarla ismini yıprattığını belirterek, İZFAŞ Yönetim Kurulu’nu iddialarını ispatlamaya ve ellerindeki belgeleri savcılığa sunmaya davet etti. İZFAŞ’ta görev yaptığı 14 yıl boyunca tek bir kuruşu bile menfaat sağlamak için kullanmadığını belirten Ersözlü, raporlu olduğu bir dönemde İZFAŞ yönetiminin iş akdine, İş Kanunu’nun 25. maddesine dayanarak son verdiğini, ancak kendisine savunma hakkı tanınmadığını da kaydetti.

Ersözlü, "İzfaş Yönetim Kurulu Başkanı ve Hukuk Danışmanlığı, eğer İş Kanunu’nun 25. maddesine göre, üstelik ikinci kez iş akdimi fesh etmişlerse, herhalde İş Kanunu’nun 19. maddesinden de haberleri olması gerekir. 19. madde savunma alma zorunluluğunu hükmetmektedir. Bu durumda İzfaş Yönetim Kurulu Başkanı’na soruyorum; İzfaş’taki kamu görevim raporlu olarak sürerken iş akdim fesh edildi mi, eğer edildiyse, hangi gerekçe ve İş Kanunu’nun hangi maddesine göre, karar neden bana tebliğ edilmiyor? İş Kanunu’nun 19. maddesinin gerekleri neden yerine getirilmedi" diye konuştu.

Ersözlü, İzfaş Yönetim Kurulu Başkanı Agah Adak ve İzfaş Hukuk Danışmanı Hakan Eriş tarafından kendisi hakkında bir raporun hazırlanarak İzfaş Yönetim Kurulu’na 11 Kasım günü sunulduğunu da ifade ederek, "Bu toplantıda İzfaş Yönetim Kurulu Başkanı Agah Adak, benim İzfaş’tan 4 milyar lira menfaat sağladığımı iddia etmiştir. Kanıt göstermeden, şahsımla ilgili benzeri iddialarda bulunmuştur. Bay Adak, 35 milyon lira kilogram bedelle alınan bildiğimiz siyah ayakkabı boyasından da fazla fiyat ödeyerek şahsi menfaat elde ettiğimi öne sürmüştür. Adak, evime Genel Müdürlükçe online hat çektirdiğimi öne sürmüştür. Oysa evimde bir online hat yoktur" şeklinde konuştu.

Ersözlü, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şimdi İzfaş’ın hukukçu Yönetim Kurulu Başkanı Agah Adak’a ve bu iddiaları gündeme taşıyan hukukçu danışman Bay Hakan Eriş’e ahlaki ve hukuki çağrıda bulunuyorum. 18 yaşımdan bugüne dek; kamu yararına görevde bulundum. Temiz toplum idealinin peşinden koşan, bu uğurda taviz vermediğim için kurşunlanmış bir insanım. Bırakın 4 milyar lirayı ya da sıfırları ne olursa olsun başka miktar; eğer bugüne dek tek kuruşluk şahsi menfaat sağladıysam, İzfaş’ın şu anki hukukçu başkanı Agah Adak’ın ya da hukukçu danışman Hakan Eriş’in, İzfaş’tan menfaat sağladığıma dair belgeleri varsa, kendilerini hemen Çarşamba günü Cumhuriyet savcılarına ihbarda bulunmaya davet ediyorum. Şu andan itibaren İzfaş’tan şahsi menfaat sağladığımı iddia edip savcılığa başvurmayanları, İzmir halkının önünde müfteri ilan edeceğim ve onları o zaman ben mahkemeye vereceğim."

izmir
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2004 Salı 11:44:06
Güncelleme :26 Kasım 2004 Cuma 16:32:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?