5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'Halkın Yükseliş Hareketi' start aldı

CHP’den ayrıldıktan sonra yeni bir siyasi parti kurma girişimi başlatan İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, "Halkın Yükselişi Hareketi" ismiyle başlattığı siyasi parti girişimi kapsamında İzmir’de bir toplantı düzenledi. Öztürk, CHP’den neden ayrıldığını anlatırken, CHP’yi ve Genel Başkanı Deniz Baykal’ı sert bir dille eleştirdi.

İzmir Atatürk Stadı’nın altında bulunan Hakemler Derneği Salonu’nda düzenlenen toplantı büyük ilgi gördü. İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, konuşmasının başında neden siyasete girdiğini anlattı. 3 Kasım seçimlerinden önce siyasete girmesi için kendisine tekliflerde bulunulduğunu ifade eden Öztürk, "Bana, sen bir bilim fikir adamısın, ama senin konuşmalarında siyaset de var. Neden siyasete girmiyorsun, diye teklifler yapılıyordu" dedi.

Türkiye’nin çok ürpertici bir duruma geldiğini ve bu durum karşısında aydınların sadece yazı yazarak, söz söyleyerek duramayacakları ifade eden Öztürk, Türkiye’nin 20 yıldır iki büyük acı çektiğini bunlardan birisinin dini, diğerinin ise siyaseti meslek haline getirmek olduğunu dile getirdi.

Kuracağı siyasi partide kadınlara büyük önem vereceğini de belirten Öztürk, "Nüfusunun yüzde 52’si kadın olan bir ülkede kadınlar siyasetin dışında bırakılmıştır. Benim kuracağım partinin kurucular listesinin yüzde 30’u kadınlardan oluşmazsa ben o listeyi resmileştirmem" diye konuştu.

ABD’nin geliştirdiği Büyük Ortadoğu Projesi’nin (BOP) asıl amacının Ortadoğu’da İsrail’den büyük devlet bırakmamak olduğunu da savunun Öztürk, Türkiye’nin de bu kapsamın içinde düşünüldüğünü iddia etti.

Türkiye’deki 120 bin camiye ve personeline 1 katrilyonluk bütçe ayrıldığını belirten Öztürk, bunu da eleştirerek, bu camilerde siyasal İslam’ın ve irticanın mayalandığını iddia etti ve bunun önüne geçilmesi gerektiğini söyledi. CHP’den ayrılışı ile ilgili konuya da açıklık getiren Öztürk, CHP yöneticilerinin ’Biz laikiz’ diyerek bu konulara karışmak istemediğini söyledi. Öztürk, "Adam diyor ki, bir adam ya Müslümandır ya laiktir, yani camiye giden adam laik olmaz’ diyor. Senin insanlarına biri böyle diyor ama sen ’Biz laikiz bu konuyla ilgilenmeyiz’ diyorsun. Sen bu konularla ilgilenmeyeceksen senin varacağın yer parti merkezinde iskambil oynamaktır. Zaten yaptığın da o. 27 yılda 8 genel başkan değiştirmişsin durduğun yer belli, durduğun yer barajın dibi. Sonra diyorsun ki, ’Atatürk’; Atatürk barajın altında mı kalıyor du? Atatürk hiç barajın altında kalır mı? Camide ki adam da bana bunu söylüyor, camiye gitmeyen adam da, vicdanı olan her insan bana bunu söylüyor. Senin Atatürk üstünde hegemonya kurup da, Atatürk’ü Türk milletinin gözünde ve bağrında baraj altı bir adam yapmaya hakkın var mı utanmaz adam" diye konuştu.
Yaşar Nuri Öztürk, yaklaşık 2 saat süren konuşmasında kuracağı partiyle ilgili bilgiler vererek hedeflerini anlattı ve İzmirliler’den destek istedi.

İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2004 Pazar 09:24:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?