4
Mayıs
2024
Cumartesi
İZMİR

Haptan ölen öğrencinin arkadaşları mahkemede

Yeni yıla arkadaşlarıyla birlikte esrar ve bira içip, Extacy hapı alarak giren ve daha sonra fenalaşarak hayatını kaybeden üniversite öğrencisinin 3 arkadaşı, olayı geceden polise haber vermedikleri için nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Genç öğrencinin cenazesi ise otopsi yapıldıktan sonra memleketi Aydın’a gönderildi.

Olay Bornova’daki 174 Sokak’taki 13 numaralı apartmanın 3 nolu dairesinde dün sabah saat 08.30 sıralarında ortaya çıktı. Bornova Merkez Karokolu’na giden Dokuz Eylül Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Vehbi Benli (22), Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümü öğrencisi Mehmet Can Uzer (21) ve kız arkadaşları Açık Öğretim Fakültesi öğrencisi Esra Canel (23), yılbaşı gecesini birlikte geçirdikleri arkadaşları Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Süleyman Pamuk’un (22), Benli’nin kiracısı oldukları evde fenalaşarak öldüğünü haber verdi.

Süleyman Pamuk’un cesedi salondaki yatakta bulunurken, evde esrar maddesine rastlandı. Gençler ifadelerinde yılbaşı gecesi evde esrar içtiklerini, daha sonra bir bara giderek bira içtiklerini, eve tekrar gelerek birer tane Extacy hapı aldıklarını, kendilerinin gece 02.30 sıralarında dışarı çıktıklarını eve geriye döndüklerinde Süleyman Pamuk’un ölmüş olduğunu gördüklerini söylediler.

Süleyman Pamuk’un cesedine İzmir Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapıldı. Yapılan otopside gencin cesedinde herhangi bir darp ve şiddet izine rastlanmazken, gencin kalp krizi sonucu ölmediği, fazla miktarda alınan uyuşturucunun ölüme neden olmuş olabileceği belirtildi. Asıl ölüm nedeninin anlaşılması için Pamuk’tan alınan doku örneklerinin inceleneceği bildirildi. Pamuk’un cesedi, Aydın Devlet Hastanesi’nde bevliye uzmanı olarak görev yapan babası Kemal Pamuk tarafından alınarak Aydın’a götürüldü.

Diğer yandan olay gecesi Süleyman Pamuk’la aynı evde olan Vehbi Benli, Esra Canel ve Mehmet Can Uzer, "esrar bulundurmak, içmek ve yardıma muhtaç bir kişiyi ölüme terk etmek" suçlamasıyla nöbetçi mahkemeye çıkarıldı.

ŞEYDA BURCU İKİZ İZMİR (İHA) -
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2005 Pazar 14:29:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?