26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Hastane önünde çaresiz bekleyiş

İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Hastalıkları Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi'nde yaşamını yitiren 13 bebek için otopsi yapılmasına karar verilirken, ölüm haberini alan aileler hastanelere akın etti. Hastane yönetiminden şikayetçi olacaklarını söyleyen aileler, ihmal olduğunu öne sürdüler.


Hastaneye yatırdığı 17 günlük bebeği öldükten 6 saat sonra ölüm haberini alan gözü yaşlı baba 38 yaşındaki Suat Özcan şikayetçi olacaklarını söyledi. Özcan,"Adını bile kulağına fısıldayamadığım, Özcan bebeğimin ölüm haberi için bana telefon bile açmadılar. Ölüm haberini vermediler. Oğlum 1 kilo 200 gram doğdu. 17 günlüktü, hiçbir ölüm riski yoktu. Bebeğim ihmalden öldü. Başhekim dahil herkesten şikayetçiyim" dedi.

İLK VE SON ŞANSI ÖZCAN BEBEKTİ
3 yıllık evli olan ve eşinin yüksek tansiyon hastası olduğunu dile getiren Suat Özcan, her türlü riski alarak bebeği dünyaya getirdiğini söyledi. Bebeği büyük bir özlemle beklediklerini ifade eden Özcan, "Eşim tansiyon hastasıydı. Doktorlar doğumun riskli olacağını ve tehlikeli olduğunu söyledi. Biz bebek özlemi için risk alarak karar verdik. 3 yıldır çocuk özlemi çekiyorum. Bu bebek benim son şansımdı. İlk çocuğumdu. İlk ve son şansım oldu" diyerek sonuna kadar şikayetçi olacağını belirtti. Hastanenin
mikroplu olduğunu da iddia eden acılı baba, konunun açıklığa kavuşması için uğraşacağını söyledi.

İYİ DEDİLER, 6 SAAT SONRA ÖLÜM HABERİ GELDİ
Tekstil ticareti ile uğraşan ve 10 günlük bebeğini kaybeden baba Özcan Akman, ikinci çocuğuna kavuşamadığını söyledi. Akman," Benim 10 günlük Eylül bebeğimin sağlıklı olduğunu söylediler. 6 saat önce telefon açtım, sağlıklı olduğunu ve merak etmemem gerektiğini söylediler. Daha sonra ölüm haberini 6 saat sonra aldık. Ben oksijen tüpünün boş olduğunu bile düşünmeye başladım. İçerisinde farklı gazlar olabileceği aklıma geliyor" diyerek hastanenin suçlu olduğunu ve sonuna kadar haklarını arayacaklarını
söyledi. Baba Özcan kızı Eylül'ü 2 kez gördüğünü söyleyerek, bir fotoğraf bile çekemediğini dile getirdi.

ÖLÜM NEDENİ SOLUNUM YETMEZLİĞİ
Kızının ölüm nedeninin hastane enfeksiyonu olduğunu iddia eden baba Özcan Akman," doktorlar bana ölüm nedeninin, 'Nefes ve solunum yetmezliği' olduğunu söyledi. Ama ben inanmıyorum. Kızım hastane enfeksiyonundan öldü" dedi. Ölen bebeklerinden geriye hastanenin verdiği boş bir doğum raporu kaldığını duygulu sözlerle anlatan baba Özcan, diğer ölen bebeklerin aileleri ile birlikte suç duyurusunda bulunduklarını dile getirdi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2008 Pazartesi 11:36:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?