2
Mayıs
2024
Perşembe
İZMİR

'Hava taksiler' hizmette

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye’nin ilk hava taksisini uçuş yaparak tanıttı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'nin suya iniş ve sudan kalkış yapabilen ilk ve tek hava taksisinin ilk uçuş törenine katıldı. İzmir Konak İskelesi’nde Bakan Yıldırım’ın ilk uçuşunu gerçekleştirdiği tanıtım törenine AK Parti İzmir Milletvekilleri İlknur Denizli, Ali Aşlık ve Rifat Sait de katıldı.

Hava taksiye binmeden önce basın mensuplarına açıklamada bulunan Bakan Yıldırım, "Gayet heyecanlı bir yolculuk olacak. Biz de merak ediyoruz; denizden kalkacağız, denize ineceğiz. Ama denizden kalkıp karaya da inebiliyor. Dolayısıyla karada, denizde, havada aynı anda seyahat etme esnekliği var. Bunun kısa sürede ilgi görüp yaygınlaşacağını düşünüyorum. Böyle bir yeni 'hava taksi' diyebileceğimiz bu hizmeti İzmir'den başlattıkları için firma yetkililerine teşekkür ediyoruz.

İzmir bildiğiniz gibi ilklerin şehri, ilklerin şehrine ilk ve yenilikçi hizmetlerinin yakıştığını söylemem lazım. Bence talep görecek. Bizim kara hudutlarımız 2 bin 700 kilometre deniz sahillerimizin uzunluğu 8 bin 500 kilometreye yakın dolayısıyle herkesin iş yapacağı yeterince yerimiz alanımız var" diye konuştu. Daha önce böyle bir araca binmediğini söyleyen Yıldırım, "İlk defa biniyorum. Ücretlendirme konusunda bilgim yok" dedi.

Bakan Yıldırım, daha sonra hava taksi ile Çeşme-Alaçatı İstasyonu'na hareket etti.

Türkiye’de Seabird Havayolları tarafından ilk kez deniz-kara entegre havayolu taşımacılığı sağlanırken, kanada yapımı ve 19 kişilik olan uçaklar, deniz taksileri olarak da adlandırılıyor. Söz konusu uçuşlar ile İstanbul, Ege ve Akdeniz’in birbirleri arasında hava ulaşımı yapılarak kıyı kentlerin buluşması sağlanacak

iha
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2012 Cumartesi 14:37:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?