5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Hayırsever eczacıdan anlamlı bağış

İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu’nun "İzmir’de RH pozitif hayırseverler arıyoruz" diyerek başlattığı sağlık alanında hayır yapılması çağrısı ilgi görürken, MEDSAN Ecza Deposu sahibi eczacı Beyhan Ekebaş, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tüberküloz ve dirençli tüberküloz ünitelerinin bakım ve onarımını yaptırmak üzere protokol imzaladı.

İzmir Valiliği’nde düzenlenen protokol törenine, Vali Yusuf Ziya Göksu, hayırsever eczacı Beyhan Ekebaş (57), İl Sağlık Müdürü Levent B. Kıdak ile Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Salih Zeki Güçlü katıldı. Protokol töreninde konuşan Vali Göksu, sağlık alanında ve söz konusu hastanenin ayağa kaldırılması için daha önce "İzmir’de RH pozitif hayırseverler arıyoruz" diyerek hayırseverlere çağrıda bulunduğunu belirterek, "O zamandan itibaren herkes Dr. Suat Zeren Hastanesi’ni ayağa kaldırmak için gayret gösterdi. Beyhan Ekebaş’ın bakım ve onarımını yaptıracağı tüberküloz ve dirençli tüberküloz bölümleri açıldığında, hastanemiz 88 yatak daha kazanacak. İzmir’deki en iyi ihtisaslı hastane, cerrahi yönden çok talep oluyor. Hayırseverlerin katkıları sürdükçe, devlet imkanlarını kullanmadan, çok çağdaş bir hastane haline getirmek mümkün. Tüberküloz ve dirençli tüberküloz bölümlerinin tadilatı 125-150 milyar lira civarında bir harcama ile yapılacak" dedi.

Hayırsever eczacı Beyhan Ekebaş ise, "Hepimizin eğitime, sağlığa katkı sağlaması lazım. Her şeyi devletten beklemeyelim" diye konuştu.

Beyhan Ekebaş, daha sonra Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin tüberküloz ve dirençli tüberküloz ünitelerinin bakım ve onarımını yaptırmak üzere Vali Yusuf Ziya Göksu ile protokol imzaladı. Tüberküloz ve dirençli tüberküloz ünitelerinin tadilat ve tefrişat işlemlerinin 1-2 ay içerisinde tamamlanarak hizmete gireceği ve bu bölüme eczacı Ekebaş’ın rahmetli eşi Dr. Şuayip Ekebaş’ın isminin verileceği açıklandı.

izmir
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2004 Salı 15:21:04
Güncelleme :14 Aralık 2004 Salı 15:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?