8
Mayıs
2024
Çarşamba
İZMİR

Hayvan severler ayağa kalktı

İzmir'in Bornova İlçesi'nde özel hastanede çalışan bir doktorun, evinin bahçesine giren sokak köpeğini sopayla vurarak öldürdüğü iddiası hayvanseverleri ayağa kaldırdı. 

Bornova Evka 3'te oturan ve özel bir hastanede Kardiyoloji Uzmanı olarak çalışan Doç. Dr. Ertuğrul Ercan'ın evinin bahçesine giren bir sokak köpeğini sopayla döverek öldürdüğü iddiaları, hayvansever derneklerinin tepkisine yol açtı. Hayvan Hakları Türkiye Aktif Güçbirliği (HAYTAP) Dönem Sözcüsü ve Doğayı ve Hayvanları Koruma Derneği (DOHAYKO) Genel Sekreteri Nesrin Çıtırık, Ertuğrul Ercan'ın köpeği demir sopayla döverek öldürdüğünü, ameliyat eldiveni giyip onu dışarı attığını, çevre sakinlerinin gördüğünü iddia etti. Öldürüldükten sonra evin önündeki çöp bidonuna atılan sokak köpeğinin fotoğrafını çektiklerini ve doktor hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyleyen Çıtırık, "Bir doktor, evinin bahçesine giren sokak köpeğini eline eldiven takıp, demir sopayla döverek öldürmüştür. 

Olaya, evin yanındaki inşaatta çalışan işçiler şahit olmuş. İşçiler belediyeyi aramış, ancak ilgilenen olmamış. Olayı haber alan bir arkadaşım, öldürülerek çöp bidonuna atılan köpeğin fotoğrafını çekti. Dr. Ercan hakkında dernek olarak suç duyurusunda bulunacağız" dedi. 

Doç. Dr. Ertuğrul Ercan ise, evinin bahçesine giren sokak köpeğine sopayla vurduğunu doğrulayarak, "Bahçeye giren sokak köpeği 2 yaşındaki kızıma ve Saint Bernard cinsi 'Zeytin' isimli köpeğime saldırdı. Bunu görünce köpeği yakalayarak sakinleştirmek istedim. Ancak, benim de elimi ve sağ ayağımı ısırdı. Köpek beni yine ısırmak isteyince, kendimi, kızımı ve köpeğimi korumak için elime geçen bir sopayla birkaç kez vurdum. Daha sonra köpeği bahçeden dışarı bıraktım. Hastaneye giderek her ihtimale karşı kuduz aşısı oldum" diye konuştu.
Bahçeden dışarı bıraktığı köpeğin ölüp ölmediğini bilmediğini ve hayvansever biri olduğunu söyleyen Ercan, evinde köpeğin yanı sıra papağan, muhabbet kuşu ve 2 de kanarya beslediğini kaydetti.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2006 Pazar 17:33:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?