26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Hayvanat bahçesi için uzun kuyruk

İzmir Doğal Yaşam Parkı, bayramda ziyaretçi rekoru kırdı ve parka giden yolda 10 kilometrelik araç konvoyu oluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve 30 Kasım’da CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın katıldığı törenle hizmete açılan Sasalı’daki İzmir Doğal Yaşam Parkı, bayramda ziyaretçi akınına uğradı. Günlük 15 bin kişi kapasiteye göre inşa edilen parka bayramın birinci gününden itibaren her gün ortalama 40 bin ziyaretçi geldi.
Havanın güzel olmasını fırsat bilen İzmirliler parka akın edince, çift şeritli yoldaki araç konvoyu Atatürk Organize Sanayi Bölgesi girişine kadar ulaştı. Sasalı yolunda yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda kuyruk oluştu. Uzak semtlerden gelen çoğu İzmirli, kapıların saat 17.00’de kapanması nedeniyle parkı göremeden dönerken, belediye otobüsleri ile parka gelenler de evlerine dönmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Seyyar tuvalet getirildi
Park müdürü Çağlayan İnanlı, “İzmir Doğal Yaşam Parkı günlük 15 bin kişi kapasitesine göre inşa edildi. Ancak, bayramın ilk gününden beri büyük yoğunluk var. Günlük 45 bin rakamını bulduk. Yoğunluk yüzünden başta ulaşım olmak üzere zorluklar çekiyoruz. Yürüme yollarında ve tuvaletlerde yetersizlik oldu. O yüzden seyyar tuvaletler getirdik” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 22:43:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?