26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Hayvanat bahçesinde büyük buluşma

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İsrail'den İzmir'e getirilen 6 yaşındaki Asya fili Winner, İzmir Hayvanat Bahçesi'ndeki uyum sürecini çabuk atlattı. 

İlk etapta kapalı barınaktan açık alana çıkarılan ve yeni yerine alıştırılan genç fil, şimdi de ilk kez Begümcan ile birlikte aynı alanı paylaşmaya başladı. İki filin aralarında herhangi bir bariyer olmadan gerçekleşen ilk buluşmasında korkulan olmadı. Begümcan ve Winner'in birbirlerine olan uyumu, bakıcılarını ve hayvanat bahçesi yetkililerini bir hayli sevindirdi. 

İzmir Hayvanat Bahçesi yetkilileri, iki filin herhangi bir sorun yaşamaksızın bir araya gelmesinin sevindirici olduğunu belirterek, önümüzdeki dönemlerde dünyaya gelecek yeni yavrularla Sasalı Doğal Yaşam Parkı'nın eşi bulunmaz bir yer haline geleceğini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve sonbahar aylarında açılacak olan Sasalı Doğal Yaşam Parkı'nda 15 bin metrekarelik bir alanda özgürce yaşamlarını sürdürecek olan fillerin, Avrupa Hayvanat Bahçeleri Birliği'nin programı çerçevesinde üremeleri planlanıyor. 

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ülkenin en büyük hayvanat bahçesi olacak Sasalı Doğal Yaşam Parkı'na taşınmadan önce personelin eğitimine de büyük önem veriyor. Mevcut 26 personel, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Hayvan Bakıcısı Eğitim Programı'na tabi tutuldu. 20 saatlik eğitim programını ardından sınavı geçen personel "Hayvan Bakıcısı Sertifikası" aldı. Hayvanat Bahçesi yetkilileri, bundan sonra işe alınacak bakıcıların da aynı eğitim sürecinden geçmesinin zorunlu tutulacağını açıkladı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2008 Perşembe 14:05:04
Güncelleme :7 Ağustos 2008 Perşembe 14:09:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?